– De har opplevd en stor tragedie i år ved å miste en av sine ansatte på jobb. Samtidig har de stått på i tykt og tynt ved stadige utrykninger når det er brann eller ulykker som skjer i vårt distrikt. Det er trygt å ha dem i vårt nærmiljø når ulykka er ute! påpeker kinosjef Kan Schou i Kvinesdal.

Han har derfor valgt å invitere Brannvesenet Sør til førpremiere på en ny, norsk film der nettopp brannmannskaper og deres innsats spiller en særdeles viktig rolle, nemlig katastrofefilmen «Tunnelen».

Aktuelt også her

Filmen handler om en ulykke der en tankbil kolliderer inne i en tunnel, og historien blir fort et intenst drama på liv og død ettersom mange personer er sperret inne i mørket - og så begynner tankbilen å brenne...

Filmen har premiere 1. juledag, mens brannmannskapene er invitert til å se den allerede førstkommende fredag 20. desember - og de har takket ja.

– Det kommer hele 12 skikkelige brannmannskaper på førpremieren. Filmen er selvsagt preget av en katastrofe i en tunnel på Vestlandet, men det finnes jo mange tunneler i vårt område. Og nettopp det virkeliggjør filmen for våre dyktige brannfolk, fremholder Schou.

Filmen er selvsagt preget av en katastrofe i en tunnel på Vestlandet, men det finnes jo mange tunneler i vårt område

Brannvesenet Sør tar med seg en brannbil som blir stående på utstilling utenfor kulturhuset mens mannskapene ser film. Foto: Brannvesenet Sør

Tar med brannbil

I forbindelse med førpremieren kommer Brannvesenet Sør til å ha en brannbil stående på utstilling foran Kvinesdal Kulturhus.

– Men den blir plassert slik, at den er klar for utrykning, hvis noe skulle skje, påpeker Schou

Brannvesenet Sør er også invitert til å dele ut materiell og informasjon vedrørende forebygging av brann, spesielt med tanke på den økte brannfaren nå i julehøytiden.