Snøen har allerede begynt å legge seg enkelte steder i landet og meteorologene anmoder om vinterdekk dersom du skal på langtur over fjellet.

Vi er inneforstått med at årets sommer er over. Men er sommeren det?

Til helga stiger nemlig temperaturen godt oppover her sør i landet.

– Da kommer det varm luft fra Sør-Europa, og det ser ut som om hele Sør-Norge kan få temperaturer opp mot, og også over 20 grader i lavlandet, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til NRK.

Da kommer det varm luft fra Sør-Europa

Stiger over 10 grader

Både i Lyngdal, Farsund, Flekkefjord og Kvinesdal meldes opp mot 16-17 grader og delvis sol både fredag, lørdag, søndag og mandag ettermiddag. Mest solskinn meldes søndag ettermiddag, ifølge yr.

I Hægebostad kan temperaturen bli enda høyere. Ifølge Yr stiger varmen med omlag 11 grader - fra 9 til omlag 20 plussgrader - fra lørdag formiddag til lørdag ettermiddag før den synker igjen til kvelden.

Indian summer

Har du hørt om Indian summer? Dette er ifølge Store norske leksikon på nett en betegnelse på sommervær som opptrer etter at høsten har satt inn.

– Betegnelsen synes å stamme frra USA og ha sin bakgrunn i urbefolkningens (indianerne) utnyttelse av høstens godværsperioder for å samle vinterforråd, heter det i leksikaet.

Noen mener imidlertid at begrepet kun kan brukes dersom det har vært en kuldeperiode først.

– Likevel har det jo vært temperatur ned mot null mange steder, så vi kan jo si at det er en liten «Indian summer», sier Eldbjørg Moxnes til NRK.