For en tid tilbake sendte kommunen på høring et forslag om å øke minstearealet fra 4.000 til 5.000 dekar. Man fikk inn fem høringssvar med forslag om både å holde dagens areal på 4.000 og om å øke til 5.000.

Saksbehandler Edgar Vegge foreslår at det legges til rette for å holde antall felte elg på dagens nivå, og øke antallet felte hjort.

Han er enig med fylkeskommunen i at beitetaksten må veie tungt.

– Det er første gang vi har hatt beitetakst hos oss, og dermed første gang vi har noe håndfast om beitesituasjonen. Resultatene viser at beitetrykket på furu og bjørk vurderes som bærekraftig og på et nivå som ikke er begrensende for beitegrunnlaget, sier Vegge i sin vurdering. Hans råd er klart: Ikke øk bestanden. Uttaket bør ligge på 110 dyr i året. Jakta i 2017 gav et fellingsresultat på 101 dyr. Dette taler for å ikke øke minstrearealet.

– Slaktevektene på kalver og 1,5-åringer viste ingen tegn til bedring dessverre og ligger fortsatt langt under målet. Sett kalv pr ku viste en liten nedgang i fjor og havnet under målet. Vi ser altså fortsatt ingen bedring i kondisjonen. Den mest nærliggende forklaringen er at kvalitetsbeiteplantene fortsatt er overbeita, og dermed bør vi ikke legge til rette for bestandsøkning ennå, skriver Edgar Vegge.