Ved halv sju-tiden tirsdag meldte 110 Agder på Twitter at Brannvesenet Sør i Farsund hadde rykket ut på en krattbrann på Lomsesanden.

Ifølge noen ungdommer Lister24 snakket med på stedet, startet det hele som følge av en grilling som ekskalerte. Ungdommene som grillet varslet selv brannvesenet da de merket at ilden kom ut av kontroll. De ønsker imidlertid ikke å la seg intervjue av avisen.

Det brant i lia mellom Lomsesanden og Loshavn. Foto: Olav Hoel
Brannstedet var like ved idylliske Lomsesanden. Foto: Olav Hoel

Da Lister24 snakket med befalsvakt/sjefsvakt i Brannvesenet Sør, som til daglig er beredskapsleder i brannvesenet, Tor Oddvar Torkildsen, på stedet klokken 19:15 tirsdag kveld, kunne han si følgende:

– Det har vært noen ungdommer her som har prøvd seg litt med fyrstikkene. Det var fornuftig av dem å ringe rimelig kjapt til brannvesenet, slik at det ikke kom for langt. De har ihvertfall hatt noe på bryggen der, om de har prøvd seg på noe tørrgress vet jeg ikke. Det er tørt og greit nå, så det brenner godt, sier Torkildsen.

Brannen startet av grilling som kom ut av kontroll. Foto: Olav Hoel

– Hvordan jobber dere her nå?

– Vi tar det fra toppen slik at det ikke går over på den andre siden. Det ser ut som de skal klare det nå. Det som er nede i lia her tar vi til slutt. Det er ikke noe fare for spredning. Det er ikke noe annet enn kratt og greier, så det er ikke fare for noe her, sier Torkildsen.

– Hvordan er det med brannfaren rundt her nå?

– Det begynner å bli rimelig tørt nå, så for sviingen sin del så er det ideelt nå siden det er litt tele i bakken og ikke vind. Spesielt ute på listalandet er det mange som svir godt når, for det er rette tiden å ta det på. Samtidig er det viktig å bruke hodet, sier Torkildsen.

Ifølge lensmann Jan Terje Aas er det ikke aktuelt å straffeforfølge ungdommene etter hendelsen.