Talsmann for det Sarpsborg-baserte selskapet Zephyr, Trym A. Christensen, reagerer på Jarleiv Stålesen og motstandernes fremstilling av. Han mener det ikke er riktig når det blir hevdet at det er massiv motstand mot vindkraftutbyggingen i Hægebostad og Kvinesdal.

– Misvisende

– Begrepet grunneier er her ikke spesifisert til å gjelde grunneiere i planområdet, og kan dermed referere til grunneiere hvor som helst. Allikevel forutsetter jeg i denne kommentaren at grunneiere refererer til de som eier et landområde innenfor planområdet Zephyr presenterte på Snartemo den 29. november i fjor, skriver Christensen i et e-brev, og fortsetter:

– Det kan virke misvisende å hevde at 35 av 47 grunneiere sier nei til vindkraft i sine områder. Den 10. desember i fjor sendte vi ut et møtereferat med svarslipper til de berørte grunneierne. På svarslippen kunne disse svare på om de var utelukkende negative til vindkraft eller om de var interessert i å vite mer om hvilke muligheter dette kan by på for dem selv og bygda.

Halvparten har svart

Per i dag har Zehphyr fått svar fra om lag halvparten av grunneierne, hvorav tilnærmet halvparten av disse er negative til prosjektet.

– Det vil si at en fjerdedel av det totale antall grunneiere som har mottatt svarslipp faktisk har tydeliggjort sitt nei til vindkraft, enn så lenge. For oss fremstår det derfor som et nokså dødt løp mellom begge sider, og langt ifra så overveldende negativt som det fremgår av artikkelen, skriver Trym A. Christensen.

For oss fremstår det derfor som et nokså dødt løp mellom begge sider, og langt ifra så overveldende negativt som det fremgår av artikkelen.

– Vi mener at dette skaper et falskt bilde av negativitet i kommunen, samtidig som at det potensielt kan bidra til at de som har svart positivt ender opp med å føle seg veldig alene i denne saken. Derfor bør dette formidles, slik at usannheter ikke blir stående i media, legger Zephyr-talsmannen til.