Tine Kvinen beskriver situasjonen som pyton og usikker.

– Vi får så lite beskjeder fra regjeringen. Vi vet at de skal komme med noen oppdateringer den 8. april, midt i påsken. Men vi taper en formue. Det eneste de gir oss er litt lønn, men ingenting på alle kostnadene, vanlige utgifter og tapene vi har ved å holde stengt.

– Hvordan blir det å komme seg på beina igjen når ting normaliserer seg igjen?

– Vi har snart vært etablert i 12 år, så vi har den fordelen. Men det blir blyhardt. Vi må jobbe for alle kronene vi tjener. Jeg tror stort sett alle bedriftene her føler det slik. Jeg har ikke pratet så mye med de andre, annet enn helt i starten, men nå må vi nok slå oss i hop når regjeringen kommer med mer informasjon, sier Kvinen.

Tine Kvinen håper regjeringen tar tak i krisepakkene, som ikke er i nærheten av å dekke alt de taper på å holde stengt. Foto: Privat

Krisepakke

Hun stiller seg spørrende til hva som skjer når de først får åpne. Vil de endelig kunne ta imot kundene som normalt, eller vil de måtte forholde seg til én om gangen.

– Den dagen vi fikk beskjed om å stenge, hadde vi bare tre timer på oss fra vi fikk beskjeden til det skulle være stengt. Du kan tenke deg den følelsen! Du blir bare helt matt. Å bli pålagt å holde stengt er helt krise for oss. Vi taper mange hundretusener på dette. Vi hadde tre uker med stappfulle kundelister, og så måtte vi ringe hver enkelt kunde og si at timene var avlyst. Vi holder kontakt med kundene og har sagt at de blir de første vi tar inn til time når vi får åpne igjen, forteller Kvinen.

Tine Kvinen ved Picasso frisør forteller at de mister en formue på å holde stengt. Foto: Privat

Fortvilet

Hun ønsker at regjeringen ser nærmere på krisepakkene og justerer dem slik at bedrifter kan overleve.

– Det er mye penger det er snakk om. Jeg blir så fortvilet, for vi har drevet i 12 år og har gjort det man kan, og så blir det stengt - men man har så mye å gjøre! Det er ironien i galskapen. Folk har mye å gjøre, men enkelte må si seg konkurs fordi de blir pålagt stengt.