– Jeg ser med forventning og spenning fram til min nye rolle, smiler Malin Stokkeland (52). – Jeg ser med forventning og spenning fram til min nye rolle, smiler Malin Stokkeland (52). Foto: Kvinesdal Senterparti

Malin blir varaordfører

– Mye av dagen er gått med til å ta imot gratulasjoner og fordøye det som har skjedd.

Les også:

Dét sier Malin Stokkeland etter at er blitt kjent at hun blir varaordfører i det nye kommunestyret under Per Sverre Kvinlaus ledelse som ordfører.

Stokkeland representerer Senterpartiet, og bor på Espeland i Austerdalen. Hun satt i kommunestyret for Senterpartiet fra 2007 - 2011, og i inneværende periode, som startet i 2015.

Takket nei

Avisen har tidligere skrevet at KrF, Høyre og Sp har forhandlet etter valget og at det tidlig ble klart At Per Sverre Kvinlaug (KrF) fortsetter som ordfører. Spenningen har vært knyttet til hvem som skulle gå inn som varaordfører.

Mange har tippet Senterpartiets toppkandidat Ole Helle ettersom Sp får inn seks representanter i kommunestyret, én bak KrF og to flere enn Høyre.

Men Helle takket ifølge egen uttalelse nei til vervet, og det gikk videre til Malin Stokkeland, som stod på 2. plass på valglisten.

Ikke tid

– Jeg har enkelt og greit ikke anledning på grunn av jobben min som gårdbruker, sier Helle.

– Det var en grei løsning at hun ville ta det på seg. Da klarte vi å få vervet innad i partiet, legger han til.

Malin Stokkeland på sin side ser veldig frem til å ta fatt.

– Jeg gleder meg veldig. Senterpartiet gjorde et godt valg og fikk dermed sjansen til å komme i posisjon. Dét betyr at vi kan få mest mulig gjennomslag for vår politikk.

Jeg har enkelt og greit ikke anledning på grunn av jobben min som gårdbruker

Takknemlig

Stokkeland jobber i dag som pedagogisk konsulent i Hægebostad kommune. Hun har tidligere jobbet i nesten 10 år som rektor for Eiken skole, og ellers 15 år som lærer i Kvinesdal kommune.

– I hele mitt voksne yrkesliv har jeg jobbet med å finne best mulige løsninger for flest mulig. Jeg ser med forventning og spenning frem til min nye rolle, sier hun og legger til:

– Jeg er veldig, veldig takknemlig for det tilliten velgerne har vist oss. Jeg ser frem til å samarbeide med KrF og Høyre. Jeg tror vi skal gå gjennomslag for god politikk for det beste for Kvinesdal.

I hele mitt voksne yrkesliv har jeg jobbet med å finne best mulige løsninger for flest mulig