Det er nå litt over to uker siden syv leiligheter ved omsorgssenteret i Kvinesdal ble totalskadet i brann.

Kort tid etter brannen mottok Kvinesdal kommune et brev fra en av de pårørende, som ønsket å dele noen av sine betraktninger etter brannen.

– Dette er ikke ment som kritikk, men som et bidrag i evalueringen av brannen ved Kvinesdal omsorgssenter, skriver vedkommende i brevet.

Dette er ikke ment som kritikk, men som et bidrag i evalueringen av brannen

Klokken 18.46 søndag 28. juli opplyste politiet at brannen var under kontroll. Foto: Camilla Klungland Ousdal

– Svært viktig

Brevskriveren er ikke i tvil om at alle ansatte og frivillige gjorde «en formidabel innsats knyttet til dramatikken som må ha utspunnet seg på stedet». Det påpekes at ingen liv heldigvis gikk tapt, og at livreddende innsats er det viktigste.

– Som pårørende opplever jeg det likevel i etterkant som svært viktig med en betraktning rundt kommunens brannrutiner, heter det i brevet, der den pårørende trekker frem to punkt:

  • «At pasienter som ikke har muligheter ved egen hjelp å ta seg ut, ikke blir overlatt til seg selv inne i omsorgssenteret uten tilsyn av fagpersonalet».

  • «At pårørende tar pasienter med seg bort fra uteområdet, noe som for øvrig er bra for pasientene, men sånn som jeg ser det må vanskeliggjør oversikten over involverte pasienter».

.. må vanskeliggjør oversikten over involverte pasienter

Enhetslederen takker

Line Daastøl er enhetsleder i Kvinesdal kommune og daglig leder for Kvinesdal bo- og dagsenter. Hun har sendt svarbrev til den pårørende:

– Vi takker for tilbakemelding ved evaluering etter brannen den 28. juli. Vi setter pris på innspill og tar dette med i videre evaluering.

Les også: