Ifølge en pressemelding fra Agder politidistrikt er tre menn fra Litauen pågrepet og siktet for tyveri av flere båtmotorer som har funnet sted i Agder.

Mennene ble ifølge politiet pågrepet i en varebil i Arendal-området onsdag. To av dem skal være i 30-årene mens en er i 20-årene. Politiet opplyser at det den siste tiden er stjålet kostbare motorer fra flere båthavner og opplag, og i varebilen fant politiet flere båtmotorer og undervannshus som politiet mener er stjålet fra ulike båthavner på Sørlandet. Nå vil de undersøke om de tre siktede kan knyttes opp til andre tyverier av båtmotorer.

Helge Torsvik, seksjonsleder for etterforskningsseksjonen ved Arendal og Froland politistasjon, sier pågripelsene skjedde etter et målrettet politiarbeid.

– Vi har jobbet målrettet med disse sakene de siste ukene og med god hjelp fra observante innbyggere har vi nå sikret verdier og pågrepet personer knyttet til stjålne båtmotorer. Vi arbeider nå med ulike etterforskningsskritt som sporing av gods og elektroniske spor. De siktede er ennå ikke avhørt og har derfor ikke tatt stilling til straffskyld. Det er for tidlig å si noe om disse tre tilhører et organisert kriminelt nettverk. Vi utelukker ikke flere pågripelser. Vi ønsker fortsatt informasjon fra publikum om man observerer personer, gjenstander eller andre ting som kan settes i sammenheng med tyveri fra båthavner eller båter i opplag, sier Torsvik.

Og fortsetter:

– De tre siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av fredagen. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om bakgrunnen for pågripelse og beslag av gjenstander nå, avslutter Torsvik.