Hele 17. mai-helgen, altså fra fredag 15. mai til søndag 17. mai, oppfordres folk til å komme seg ut på tur i Kvinesdal og besøke en kjent topp, et kjent eller sentralt sted i kommunen.

– Det oppfordres til å ta bilder med 17. mai stemning på turen, gjerne på vei til eller fra turens mål. Bildene legges ut på Facebooksida: «Turer i Kvinesdal 2020». Tre av bildene vil bli trukket ut og premiert av Kvinesdals ordfører.

Det understrekes at dette gjelder for hele Kvinesdal kommune, heter det i 17. mai-programmet som Kvinesdal24 har fått tilsendt.

På selve dagen 17. mai legges det tradisjonen tro opp til flaggheising klokken 08:00.

Klokken 10 vil det være tale ved Kvinesdal omsorgssenter, samt at Kvinesdal Voksenkorps. Dette arrangementet er kun for inviterte, men vil bli streamet.

Bilkortesje

Fra klokken 10:15 er det oppstilling til bilkortesje langs promenaden i Liknes.

– Kortesjen er åpen for alle, gjerne også motorsykler. Deltakere oppfordres til å pynte bilene med flagg og lignende, står det i programmet.

Klokken 11:00 starter kortesjen med start ved Coop Liknes hvor Bilene stiller seg opp i en lang rekke på Promenaden. Kjøreruten vil være som følger: Nesgata, Sandbråtet, Høgeveien, Faret, Stadionvegen og vi kjører «rundt» Kvinesdal Omsorgssenter, Farmonen, Ytre Egeland, Egelandsmyra, Ytre Egelandsveg, Slimestadvegen, Gullsmedvegen før de kjører ut på fv. 465 ved Øye Handelslag og forsetter strake veien til Utsikten Hotell.

Appellen ved minnesstøtta ved Malin Stokkeland vil i år bli spilt inn på forhånd og sendt klokken 11:45.

Klokken 12 vil Kvinesdal skolekorps spille på Utsikten hotell før det blir drive-in-gudstjeneste ved parkeringsplassen på Utsikten klokken 12:15. I tillegg til andakt ved Leiv Gunnar Skiftun vil det være urframføring av tusenårssangen «Vi er på reise over tidens strømmer» i anledning at Kvinesdal i 2020 kan feire 1000 år som kirkested. Sangen er laget av Eivind Skeie (tekst), Galib Mammadov (melodi), Torhild Larsen Nygård (sang) og Ådne Svalastog (musikk).

Rebus-rally

Etter Sang ved Hedda Egeland og tale for dagen ved hovedtaler Rune Edvardsen fra klokken 13:15, vil det fra klokken 14 arrangeres rebus-rally arrangert av «Heilt på Jordet».

– Hele bygda oppfordres til å delta. Det legges ut ulike poster forskjellige steder i Kvinesdal. Deltakere kan starte i egen bil når og hvor de vil. Oppgaver og poster finner man på en egen App som må lastes ned. Rebus-Rally avsluttes med konsert og premieutdeling ved Utsikten Hotell. Mer informasjon vil komme, heter det i programmet.

Etter dette inviteres det til drive-in-bingo.

– Vi kjører i gang en god gammeldags Drive-In-Bingo på Kvinesdal stadion. Man kan høre tallene bli lest over FM-nettet, så man må derfor ha radio i bilene, står det i programmet.