Steffen Havås ved Lister trafikkskole forteller at de så en mulighet og grep den. Dermed etablerer de nå Lister trafikkskole også i Kvinesdal.

– Vi har hatt en ledig stilling relativt lenge, og så var det en kvindøl som tok kontakt og ville gjøre noe nytt. Derfor bestemte vi oss for å ta muligheten, og åpne opp i Kvinesdal, opplyser Havås.

Og kvindølen det snakkes om, er Øyvind Rossevatn. Han trer inn i stillingen med kontor i Kvinesdal, i tillegg til en fungerende kontordame som kommer til å jobbe en gang i uken fra begynnelsen av.

– Dette skal nok bli bra! rekker Rossevatn å si på telefon til Kvinesdal24, før han må tilbake til arbeidet.

Lang distanse

Havås tror det er godt marked for den nye etableringen i bygda.

– Det er både videregående skole der og ungdomsskoleelever. Og i tillegg bor det jo en del folk i Kvinesdal. Så jeg tenker at det vil være lettere for dem å møte opp på kontoret der enn å måtte dra til Lyngdal, Flekkefjord eller Farsund, sier han.

For i dag måtte kvindølene dratt til nettopp en av nabokommunene for å ta obligatoriske kurs.

Ifølge Havås er ikke alt helt klart enda, men de er godt i gang med prosessen.

– Lokalet er ikke helt i boks, men vi tror at vi har funnet et som er både lyst og fint, og plassert sentralt i Kvinesdal.

Kjør me ved

Lister trafikkskole er plassert i Farsund, foruten om kontoret som etterhvert kommer i Kvinesdal, og de har allerede elever i hele Listerregionen, opplyser Havås.

– Vi har også noen i Kvinesdal, men vi håper å få flere.

– Hva anser dere som utfordringen med å etablere dere i Kvinesdal?

– Det er å komme inn i miljøene. Men vi har jo en fra Kvinesdal som skal jobbe der, så det tror jeg at går naturlig. Vi ønsker også å involvere «Kjør me ved», for det ser vi på som et fint konsept.

– Hvordan tenker dere å involvere «Kjør me ved»?

– Hvis det skulle være arrangementer hvor vi kan være sponsor, eller oppmøter vi kan delta på, tenker vi at det kan være en fin måte. Vårt mål er jo at de skal bli de beste og tryggeste sjåførene, påpeker Steffen Havås.