– Vet dere hva? Vi kom her i dag fordi vi hadde lyst til å gi dere noe. Går dere mye tur når dere er på skolen? spør Wenche Stokkeland, leder for Kvinesdal sanitetsforening.

Blandet respons med både «ja» og «nei» kommer fra de lydhøre barneskoleelevene ved Kvinlog skule.

– Går dere tur når dere er hjemme da? fortsetter Stokkeland.

– Ja! svarer de stort sett enstemmig.

Deretter delte Stokkeland og Irene Hjemlestad, som har plass i styret i sanitetsforeningen, ut blå sitteunderlag til førsteklassingene - som tok gledelig imot.

Wenche Stokkeland ved Kvinesdal sanitetsforening deler ut sitteunderlag. Her gir hun et til Anna Eiesland (6). - De blir så glade for å få noe, så det er bare koselig, sier Stokkeland. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Anne Eiesland (6) og Per Hobbesland Eftestøl (6) syntes det var kjekt med besøket hvor de fikk tildelt hver deres sitteunderlag. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Hele Kvinesdal

Alle førsteklassinger i hele Kvinesdal kommune får tildelt gaven, som sanitetsforeningen og Flekkefjord sparebank har spleiset på.

To av elevene som fikk tildelt hvert deres sitteunderlag, er Anna Eiesland og Per Hobbesland Eftestøl på seks år. De synes det var stas.

– Jeg hadde noen svarte (sitteunderlag, journ.anm), men de vet jeg ikke hvor hen er, forteller Anna (6).

Hver fredag går de tur på skolen, så da blir nok sitteunderlagene nyttige. Og Per (6) kan bekrefte at de fungerer vel så godt - etter å ha testet dem ut.

Irene Hjemlestad (t.v) og Wenche Stokkeland ved Kvinesdal sanitetsforening delte ut sitteunderlag til elevene i 1. klasse ved Kvinlog skule. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Årelang tradisjon

– Vi har en årelang tradisjon med å dele ut refleksvester og små ryggsekker, og nå har vi landet ned på disse sitteunderlagene, opplyser Wenche Stokkeland.

– Og ettersom førsteklassingene er mye ute på tur, kan sitteunderlagene komme til god bruk, tilføyer hun.

– Hvordan kom dere frem til at dere ønsket å dele ut disse presangene?

– Vi har mye lotteri, basarer og slikt, og vi prøver å dele ut pengene som har kommet inn, slik at det går tilbake til kvindøler. Det vi får inn kommer ut igjen. Og da er dette noe av det vi har landet på; at det er gøy å gi førsteklassingene noe. De setter jo så stor pris på det! Og å dele ut gavene har bare vært gledelig, forteller Stokkeland.

– De er jo så herlige! De er så skjønne, disse førsteklassingene, og de er så glade for å få noe. Så det er bare koselig.