Elevene presenterer sine morsmål, slik som denne presentasjonen av det nesten utdødde språket arameisk. Foto: Privat

Dagen arrangeres i samarbeid med Kvinesdal bibliotek, og elevene ved voksenopplæringen presenterer sine hjemland både på skolen og i Kulturhuset i Kvinesdal. Dette er tredje året voksenopplæringen i Kvinesdal markerer morsmålsdagen.

– Morsmålsdagen er en internasjonal dag der det settes fokus på de ulike morsmålene til elevene, forteller leder for Kvinesdal voksenopplæring, Raymond Olsen. Blant språkene som presenteres er store språk som russisk, arabisk og thai, men også mindre kjente språk som karen (tre hovedspråk i samme språkfamilie, snakkes i Burma) og tigrinja (Eritrea og Etiopia).

– Vi markerer denne dagen i og med at språk er en viktig del av vår hverdag, og det er fint for elevene å kunne fokusere litt på sitt morsmål også, forteller Olsen.

Arrangementet er naturligvis ikke en lingvistisk konferanse, men vil også presentere sentrale elementer knyttet til mat, kultur og klær knyttet til områdene de ulike morsmålene snakkes i.

– Elevene lager utstillinger og lager mat fra hjemlandet, og i år skal barna til elevene komme og synge og underholde for oss, sier Olsen, og påpeker at dette også er et integreringstiltak.

– Vi satser på at elevene kan bli kjent med nye mennesker og at dette kan være et integreringstiltak. De er veldig stolte av land, språk og kultur og vil gjerne fortelle!