— Jeg gleder meg veldig. Dette blir moro. Jeg har mange gøye og ville planer, sier 45-åringen.

På en pressekonferanse mandag formiddag kunne banksjef Svein Hermansen i Kvinesdal Sparebank, som eier hotellet presentere nyheten om at Trond Moi gjennom selskapet Bølgen & Moi AS skal overta hele hotelldriften ved Utsikten Hotell i Kvinesdal med oppstart 9. oktober.

Skifter navn

Hotellet vil også skifte navn, til The Bølgen & Moi Hotel.

— Å få inn Bølgen & Moi tror jeg blir en styrke, ikke bare for hotellet, men også for kommunen og regionen. Deres inntreden er med og styrker min tro på hotellets fremtid. Trond Mois posisjon i regionen er uomtvistelig, og dette må være en glede for alle som liker Bølgen & Moi og deres konsept, sier Hermansen, som er styreleder for hotelldriften.

Trond Moi, som er en anerkjent norsk og internasjonal kokk, startet opp restaurant i Kvinesdal i 1999. Denne ble lagt ned i 2004. Bølgen & Moi AS lever imidlertid videre, og driver en rekke restauranter i hele Norge, og også i New York.

Nå kommer Moi tilbake til hjembygda, for å drive hotell.

Fire drømmer

— Jeg har hatt fire store drømmer. Det var å starte restaurant. Det har jeg gjort. Det var å åpne restaurant i New York. Det har jeg gjort. Det var å starte delikatessebutikk. Det har jeg gjort. Og så var det å drive hotell. Nå blir det her i Kvinesdal. Det føles veldig rett, sier en entuasiastisk Trond Moi.

Han informerte de ansatte om planene mandag morgen, og forteller om rene hallelujastemningen. Han forteller at hotellet skal være et hotell som kombinerer mat, vin og kunst. Hotellets hjerte skal ligge på kjøkkenet.

— 9. oktober blir det offisiell åpningsfest. Fram til da vil vi jobbe i kulissene med konseptet. Vi vil ta tak i det som allerede er en suksess, søndagsbuffeten, som vi vil videreutvikle. Og så skal vi lage nye og spennende menyer. Blant annet skal vi satse på restaurantdrift fredager og lørdager, der folk kan få femrettersmenyer, men også god og enkel mat tuftet på gode og lokale råvarer, forteller Moi.

Vil bruke tid

Han skal fram mot 9. oktober bruke tiden på å få inn en kjøkkensjef og en restaurantsjef. Ellers vil staben bli den samme. Moi selv vil fortsatt ha sitt tilholdssted i Kristiansand, hvor han bor, men vil bruke mye tid på å utvikle hotellet i Kvinesdal.

— Jeg ønsker ikke bare å utvikle restaurantdelen, men jeg håper vi også kan gi overnattingsgjestene en egen opplevelse, der vi skal lage enkeltarrangementer med show og artister. Tenk så gøy det ville ha vært å ha engasjert Ludvig Hunsbedt og Guttorm Lindefjell og laget et bakkeløp for biler opp til Utsikten, som kunne ha trukket tusenvis av mennesker, filosoferer Trond Moi.

Han minner seg selv om at Rom ble ikke bygget på én dag, og at all erfaring sier at det er enkelt å si ting, noe annet er å gjennomføre det.

Etter hvert ser han også for seg å engasjere kunstnere som lager kunst i fløyene, og gir hvert rom sitt eget liv og sjel.

— Vi må gjøre ting slik at folk ikke bare kommer for maten, men også for å oppleve hotellet. Hele hotellet har allerede i dag litt Bølgen & Moi-ånd over seg, mener Moi, som påpeker at han som ekte kvinesdalpatriot kommer til å favorisere alt som skjer i Kvinesdal for å utvikle hotellet videre.

- En gledens dag

Styreleder Svein Hermansen i Kvinesdal Hotelldrift AS, som eies av Kvinesdal Sparebank forteller at banken har en strategi om å selge hotellet straks man finner en riktig kjøper. Han tror at Bølgen & Mois inntreden vil gjøre hotellet enda mer attraktivt å kjøpe.

Utsikten Hotell er per i dag en del av Kronengruppen, som har hånd om en rekke hoteller. Daglig leder Helmer Steinsvåg gleder seg til å spille på lag med Trond Moi og hans folk.

— For oss i Kronengruppen er dette en gledens dag. Trond Moi er den fremste vi har i dette landet når det gjelder samspillet mellom mat, kunst og kultur. Jeg tror han vil kunne løfte Utsikten-prosjektet videre til et enda høyere nivå, sier han.