– Av hensyn til sikkerheten til letemannskapene, tilsier værforholdene at vi har vært nødt til å trekke mannskapene inn for kvelden. Det er for farlig å lete i mørket. Mannskapene er på vei inn nå, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg til Kvinesdal24 ved 19.30-tiden mandag kveld.

Lytteposter i natt

Han legger til at man vil ha flere hundeekvipasjer ute med lytteposter gjennom natten.

Et redningshelikopter gjorde ved 19-tiden mandag kveld et siste forsøk på å gå over leteområdet på nytt, men sikten i området begynte å bli så dårlig at det ikke var hensiktsmessig å lete mer i mørket.

– Det glatte underlaget, samt været begynner å bli såpass friskt, med snø og kulde gjør at det er et lite egnet område å lete til fots i, forklarer operasjonslederen.

Tidligere mandag var det seks minusgrader på Knaben.

Vi fortsetter letingen med uforminsket styrke, med det for øye at vi skal finne savnede.

Fortsetter tirsdag

Politiet har imidlertid fortsatt håp om å finne 79-åringen, som ble meldt savnet da han ikke kom hjem til avtalt tid, ved mørkets frembrudd søndag.

Letingen etter mannen skal etter planen fortsette tirsdag morgen.

– Vi fortsetter letingen med uforminsket styrke, med det for øye at vi skal finne savnede. Han er beskrevet som en mann som er vant til å bevege seg ute, og selv om han ikke er kledd for å være ute lenge under disse værforholdene, kan det hende at han har funnet ly etter eller annet sted, sier Hyberg.

Operasjonslederen medgir imidlertid at det i det aktuelle området ikke er så mange hytter å ta seg inn i.

Vurderer søkeområdet

Totalt mellom 50 og 60 personer, fra politiet, Hovedredningssentralen Sør-Norge, Røde Kors, Sivilforsvaret og andre frivillige har lett etter mannen tirsdag. Mannskapene samles igjen ved 09-tiden tirsdag morgen, for å fortsette søkene.

– Hvis det er den minste mulighet for at det er hensiktsmessig med helikoptersøk, vil det også tirsdag bli satt inn helikopter i søket, legger Lars Hyberg til.

I forbindelse med letingen mandag har man konsentrert seg i området sør for Knaben, og helt ned mot Rossevatn i Hægebostad, samt et stykke østover.

– Vi vil vurdere om området er godt nok søkt eller om vi skal utvide søket, sier Hyberg.