Jazzmusikk og salmesang står sentralt på fredagens konsert.

LANDSTADS REVIDERTE er en trio med dyktige musikere som i hovedsak spiller salmer i nye og oppjazzet tonedrakt. Sammen vil den musikalske trioen gi publikum en annerledes salmeopplevelse. Her gjelder det å benytte anledningen.

Landstads Reviderte er en jazztrio bestående av Torbjørn Dyrud (tangenter), Vegar Valde (bass) og Kjell Martin Sirnes (trommer).

Trioen hadde sitt opphav i Slottskapellet på 1990-tallet, der nytolkning av salmer til studentmenighetens gudstjenester gav konstellasjonen sitt navn, Landstads Reviderte - med en åpenbar referanse til salmeboken.

TRIOEN ynder fortsatt å spille salmer, men blir også glade for å få tolke melodier signert for eksempel Pat Metheny eller deres egen pianist.

Torbjørn Dyrud er blant annet utdannet kantor, og lever av sitt virke både som musiker, komponist og tekstforfatter - med flere plateutgivelser bak seg i vidt format - både jazz, orgelimprovisasjoner og viser.

Bassist Vegar Valde jobber til daglig som fotosjef i Bergens Tidende, men har like lang fartstid med bassen som bak fotoapparatet.

Kjell Martin Sirnes er flekkefjæring, men bor på Vere på Lista. Han opererer som frilansmusiker, og da for tiden oftest som perkusjonist/ trommeslager med viseduoen Myrull eller sammen med bluesgitaristen Joe Rusi.

KONSERTEN i gardskapellet er ikke den eneste trioen skal holde i Lister-regionen denne uken. Dagen etter, lørdag 21. oktober, blir de å høre i Vestbygda kapell på Borhaug.