Da står Vennebyen på programmet med sin nyeste forestilling «Apa & Rockemysteriet».

– Alle ressurser vi har blir satt inn på å gjøre dette til en flott opplevelse for hele familien, der det er god plass for selv de aller minste, forsikrer Ellen Foss fra Sarons Dal Arena i en utsendt pressemelding.

Hun synes selv det er spennende å kunne tilby den siste forestilling fra Vennebyen for distriktets barnefamilier.

TV og bøker

– De aller fleste med små barn har nok sett Venneby-serien på TV eller har bøkene. Jeg har selv en på under to år som allerede har begynte å se på serien med stor innlevelse, ler hun.

De aller fleste med små barn har nok sett Venneby-serien på TV eller har bøkene.

Vennebyen er en norsk animasjonsserie som ble skapt av politimannen Carl Christian Hamre.

Historiene er inspirert av barns fasinasjon med utrykningsetatene. Den handler om de tre rollefigurene i utrykningstjenesten i Vennebyen, som er apen «Apa» i politiet, elefanten «Elfie» i brannvesenet og bjørnen «Ted» i ambulansetjenesten.

«Apa» er en av de tre vennene fra utrykningstjenesten i Vennebyen. Foto: PRESSEBILDE

Store kulturhus

Det er den nyeste forestillingen i serien, Apa & Rockemysteriet» som kommer til Sarons Dal Arena i mars. Foreløpig er denne forestillingen kun spilt på de 10 største kulturhusene i landet, som Grieghallen, Oslo Konserthus og Kilden i Kristiansand.

Selve historien handler om at gitaren til Apa blir borte, og den må han ha fordi han skal på en audititon, så da må han etterforske. I tillegg oppstår det brann i Rådhuset. Den må Elfie slukke, men som de gode vennene Apa, Ted og Elfie er, får ikke Elfie gå inn i rådhuset alene.

– I tillegg til å være underholdende og morsom, fokuserer vennebyen på gode verdier som vennskap, samarbeid og toleranse, understreker Ellen Foss.

I tillegg til å være underholdende og morsom, fokuserer vennebyen på gode verdier som vennskap, samarbeid og toleranse.

Det er mulig å bestille gratis barnestoler for de aller minste. Det kan også leies øretelefoner om det skulle være behov det.

– I tillegg holder vi oppe lekerommet for de aller minste som et ekstra tilbud under showet, supplerer Foss.

Etter forestillingen blir det aktivitetsboder for barna og salg av kioskmat.

Vennebyen fokuserer på gode verdier som vennskap, samarbeid og toleranse. Foto: PRESSEBILDE