Det er Steven Simonsen som sier dette. Den gamle goalgetteren har spilt for begge klubbene. Han er fra Lyngdal, men har siden 2008 bodd på Rafoss i Kvinesdal.

– Klare favoritter

– Lyngdal er klare favoritter, og jeg tipper 3–1 seier til de røde. Lyngdal må ha en dårlig dag hvis de skal tape lokaloppgjøret på lørdag, mens Kvinesdal må ha en tilsvarende god dag for å vinne, sier Steven Simonsen.

Lørdagens nabokrangel på Kvinesdal stadion er første gang lagene møtes siden 2002. Da vant Lyngdal 8–2 over kvindølene på høsten. Midtstopper Odd Skurve scoret da tre mål. Ellers scoret Espen Hægeland, Tom Sagebakken, Trond Kjørrefjord, Lars Gustav Gullowsen og Erik Aas for Lyngdal, mens Rolf Eikeland og Stian Sindland signerte hjemmelagets to trøstemål.

Steven Simonsen ser frem til storkampen på Kvinesdal stadion. Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Det er alltid moro med lokaloppgjør. Med fint vær bør det komme over 500 tilskuere på lørdag. Publikumstall på 2.000 som på 80-tallet kan vi bare drømme om, sier Steven Simonsen.

Liten stall

60-åringen er imponert over Lyngdals evne til å vinne kamper og kjempe i toppen av tabellen år etter år.

– Laget er jo absolutt i rute når det gjelder opprykk, men hvis Lyngdal mister 4–5 av de unge spillerne til høsten blir det fort problemer. Stallen er liten nok som den er. Kanskje er det gøyere for både spillere og publikum å vinne kamper i 4. divisjon fremfor å spille i 3. divisjon og kjempe i bunnen av tabellen, sier fotball-entusiasten.

Viktig veteran

Han mener veteran og toppscorer Espen Hægeland har vært meget viktig for suksessen Lyngdal har hatt de siste sesongene.

– Espen har kommet tilbake etter flere sesonger i høyere divisjoner. Han har lært mye, som han har tatt med seg tilbake til moderklubben. Han scorer mange mål og betyr mye for laget. Uten Espen kunne mye sett annerledes ut for Lyngdals A-lag, tror Steven Simonsen.

Kvinesdal har startet sin comeback-sesong i 4. divisjon som forventet, ifølge Steven.

Steven Simonsen viste at han ikke har glemt gamle ballkunstner. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Kjøpte seg suksess

– På 80-og 90-tallet kjøpte Kvinesdal seg suksess. Klubben brukte mye penger på å kjøpe opp de beste spillerne. Så ble det slutt på satsingen og klubben forsvant nedover i divisjonene. Nå er laget helt klart på vei oppover, men det er tøffe tak i 4. divisjon og målsettingen i år må være å unngå degradering slik jeg det, sier Steven Simonsen.

Rett før sesongstart i 1984 sjokkerte han mange da han meldte overgang til Kvinesdal på grunn av uoverenstemmelse med trener Jan Ove Naglestad.

– Jeg var nok ikke spesielt populær i Lyngdal da jeg gikk til Kvinesdal, men jeg hadde et fint år i klubben. Det var herlig å trene og spille kamper på det som den gang var Sørlandets flotteste gressmatte. Alt var godt tilrettelagt, med heltidsansatte Stephen Vass som trener. Akkurat da var nok Kvinesdal storebror i forhold til Lyngdal, minnes Steven Simonsen.

Tror på FIL

Han har trent både Hægebostad og FIL, og på lørdag møtes disse to klubbene til dyst på Kollemo.

– Jeg håper på FIL og tror de vinner 2–1. Farsund-guttene har alle muligheter til å rykke opp i år. Jeg savner lokaloppgjørene mellom FIL og Lyngdal, avslutter Steven Simonsen.