Biljakten skjedde i 11-tiden på formiddagen mandag 1. oktober i fjor. 23-åringen kjørte da en hvit Peugeot Partner varebil på diverse veier i Kvinesdal. Han var ruset og er nå tiltalt for ruspåvirket kjøring - i tillegg til villmannskjøringen.

Da han ikke stanset for politiet, tok en patrulje opp forfølgelse av mannen. Det resulterte i en vill biljakt.

– Bilen kjørte over jorder og stier, og la seg på feil side i svinger. Han satset alt på å kjøre fra politibilene. Hadde vi fortsatt jakten hadde bilene våre fått store skader. Det ble kjørt på flere steder som ikke egner seg for biltrafikk, sa lensmann Asbjørn Skåland til Kvinesdal24 i oktober i fjor - da biljakten var over.

Det ble kjørt på flere steder som ikke egner seg for biltrafikk.

Villmannskjøringen og politiets forfølgelse ble filmet av en av våre lesere. Filmen ser du ovenfor.

Her jaktes 23-åringen på av politiet. Nå er han tiltalt - blant annet for villmannskjøring og for å ha forsøkt å rygge på de to politibetjentene i bilen. Foto: Privat

Rygget på politiet

Nå foreligger altså tiltalen mot 23-åringen som Skåland betegnet som «en gammel kjenning av politiet».

– Han var ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet han under bilforfølgelse holdt en hastighet av 60–140 km/t, også i 60-sone, skriver statsadvokat Leif Aleksandersen i tiltalebeslutningen som nå er lagt fram for Lister tingrett.

Han var ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet han under bilforfølgelse holdt en hastighet av 60–140 km/t.

Og videre:

– Under bilforfølgelsen stoppen han i veien og deretter rygget inn i politibilen som kjørte bak ham, samt svingte bilen sin inn i politiets uniformerte tjenestebil.

Politibilen ble truffet framme på høyre side.

Men det stopper ikke der. 23-åringen skal ifølge tiltalen også ha forsøkt å rygge varebilen i høy hastighet mot de to politibetjentene som var i tjenestebilen som forfulgte ham.

– De måtte flytte seg ut av veien for å ikke bli påkjørt, heter det i tiltalen.

Ruspåvirket

Ifølge tiltalebeslutningen var 23-åringen påvirket av en rekke narkotiske stoffer da han satte seg bak rattet.

Seks dager etter den første kjøreturen - ved halv to-tiden natt til søndag 7. oktober i fjor, satte seg han igjen bak rattet i ruspåvirket tilstand, viser tiltalen.

Tiltalte hadde ikke gyldig førerkort under noen av kjøreturene og bilen var påsatt falske kjennetegn.

Da han ble pågrepet søndag 7. oktober, fant politiet narkotika på ham. Ni Rivotril-tabletter, to gram hasj og 0,5 gram marihuana. Stoffet fant politiet i mannens bukselomme.

Straffesaken mot 23-åringen er berammet tirsdag 17. desember i Lister tingrett. Politiadvokat Hellek Rue er aktor i saken, mens advokat Per Øyvin Andersen er oppnevnt som kvindølens forsvarer. Retten blir administrert av tingrettsdommer Hilde K. Sakariassen.