Uværet tar seg opp på Sør- og Vestlandet. Vegvesenet advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Meteorologisk institutt varsler full storm på kysten av Agder og i fjellet. På Sør- og Vestlandet ventes vindkastene å bli de sterkeste på ti år denne helgen.

– Vi ser vinden river godt allerede, og Hardangerbrua er for øyeblikket stengt, sa trafikkoperatør Kjetil Larsen i Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende fredag morgen.

Brua stenges automatisk ved mye vind, og i 8-tiden var den åpen igjen. Den går over Eidfjorden mellom Ulvik og Eidfjord kommuner.

Blesten øker

Larsen melder også om trevelt mange steder. Veimyndighetene har bedt folk vurdere om det er nødvendig å reise og sier at folk må beregne ekstra tid hvis man legger ut i trafikken.

Det er sendt ut oransje farevarsel for vind i deler av Agder, indre strøk av Rogaland og Hordaland. Varselet er gyldig fra fredag klokka 15. For mange andre steder er det sendt ut gult farevarsel for vind.

De følger nøye med på været i fjellet, og snøfokken kommer trolig til å være avgjørende for om veiene stenges.

– Det er ikke kommet så veldig mye snø der oppe, men det kan likevel blåse godt. Blir det en ugunstig vindretning, kan snøfokk stenge veiene, sier Larsen.

Innstilte fly og ferjer

I Stavanger er alle avganger til Ekofisk-feltet kansellert, skriver Stavanger Aftenblad. Tre flyavganger fra Stavanger lufthavn er kansellert, og en rekke avganger er forsinket.

Både Color Line og Fjord Line har kansellert flere ferjeavganger mellom Norge og Danmark.

(©NTB)