Tirsdagens borteseier var særdeles viktig for kvindølene som nå har heng på laget foran seg i den tøffe bunnstriden 4. divisjon. Hjemmelaget ledet både 1-0 og 2–1, men scoringer av Steffan Klungland og Sander Risnes betydde at Kvinesdal hang med i målprotokollen 1. omgang.

Kvindølene visste hvor viktig kampen var, og etter hvilen kom laget sterkt. Først scoret Christoffer Hansen sitt seriemål nummer 12 for sesongen, og etterhvert kom målene som perler en snor. Eivind Ege sørget for 4–2, så nettet Sander Risnes nok en gang, før Ulrik Svindland fastsatte sluttresultatet til 6–2.

– 1. omgang var ikke veldig bra, men vi styrer den og burde ledet til pause. Kraftig motvind i 1. omgang gjorde det vanskelig å skape trykk på dem, men i 2. omgang får vi medvind og kjører over dem. Det hadde ikke vært noe å si på at vi hadde scoret ganske mange flere mål etter pause, sier spillende trener Thomas Gilbertson til Kvinesdal24.

– Lo i garderoben

Han legger ikke skjul på at det kunne og burde vært tosiftet.

– Folk satt å lo i garderoben da de tenkte på de sjansene vi bommet på. Det var noe av det verste jeg har sett. Noen ganger var ballen omtrent inne i målet og likevel klarte vi å sette den utenfor. Samtidig er målforskjellen vår så dårlig at vi burde scoret nærmere 20 om det skulle hatt noe å si, sier Gilbertson.

– Samtidig må jeg få takke de 10–12 Kvinesdal-supporterne som tok turen til Kristiansand en tirsdagskveld for å støtte oss. Det setter vi stor pris på, sier Gilbertson.

Kvinesdal ligger fortsatt på nedrykksplass, to poeng og 24 mål bak Randesund på plassen over. Med fire kamper igjen å spille har han fortsatt ikke gitt opp håpet om å overleve i 4. divisjon.

– Jeg tror egentlig vi har veldig gode muligheter til å klare oss slik det ser ut nå. Får vi seieren hjemme mot Vigør på lørdag, så er jeg optimist. Har vi flaks, klarer både Start 2 og Donn seg i 3. divisjon. Da er det bare to lag som rykker ned fra 4. divisjon. I så fall er vi fire poeng over nedrykk, sier Gilbertson.

Lokale lag

Ettersom Farsund IL etter alt å dømme rykker opp fra 5. divisjon, kan det bli mange lokale lag i neste års 4. divisjon.

– Å få opp Farsund og eventuelt Hægebostad samtidig som vi får bort et par toer-lag, så ville det vært ypperlig. Da blir det straks mye gøyere å holde på igjen. Man mister litt motivasjonen med disse toer-lagene. I de kampene har vi hatt mye uflaks i forhold til hva slags lag vi møtte sammenlignet med hva andre lag møtte, og det er fryktelig irriterende, avslutter Gilbertson.