– Vi er en gruppe foreldre som er bekymret for at elever ved XX skole (den aktuelle skolen, journ. anm.) blir utsatt for krenkende atferd, og mobbing av lærere, innledes det anonyme brevet.

Foreldregruppen skriver at de ønsker å være anonyme av hensyn til egne barn. Videre hevder foreldrene at de har flere eksempler på lærere som mobber elever.

Blir stengt ute

– I flere klasser forteller flere barn om lærere som stenger elever ute fra klasserommet og lar dem være alene ute på ganga til læreren henter inn igjen. Det fortelles også at døra til klasserommet låses slik at eleven ikke kan komme inn igjen før læreren har sagt det, hevder foreldrene, og sier dette skremmer barna.

I flere klasser forteller flere barn om lærere som stenger elever ute fra klasserommet og lar dem være alene ute på ganga til læreren henter inn igjen.

– De blir skremt og er redde for at det samme skal skje med dem. Men det er vel mest skremmende fordi som blir stengt ute av klasserommet, står det videre i brevet.

Foreldrene mener at slikt ikke kan aksepteres av lærerne på den aktuelle skolen. - Vi kan ikke akseptere og høre barn fortelle om lærere som krenker og mobber elever, skriver foreldrene, og avslutter:

– Vi forventer at denne bekymringen tas på alvor og at det gjør at barna ikke kommer hjem og forteller om mobbing fra lærere.

– Vil gjøre alt i vår makt

Kvinesdal24 har vært i kontakt med rektor på den aktuelle skolen, som sier at anonyme varsler er vanskelige å håndtere - spesielt når ingen lærere eller trinn blir spesifisert i brevet.

– Slik jeg ser det er det vanskelig å forholde seg til anonyme varsler, sier rektoren. Vedkommende forklarer videre at skolen har et system og rutiner som skal fange opp slikt, blant annet gjennom elevundersøkelser. Dersom lærere krenker elever, burde dette kommet tydeligere frem i slike undersøkelser, mener rektoren.

– Jeg synes dessuten det er noe spesielt at varselet er sendt til kommunen først, og ikke direkte til skolen.

På grunn av ferieavvikling vil rektor ta en runde med kommunalsjefen etter ferien for å se hvordan de best kan håndtere påstandene i det anonyme varselet.

Rektor vil på det sterkeste oppfordre alle som opplever eller er vitne til mobbing om å henvende seg direkte til skolen, slik at elevene blir tatt vare på og tiltak kan settes inn.

– Vi vil gjøre alt i vår makt for å ta tak i mobbing, avslutter rektoren.