— Det er ikke noe nytt for oss at kriminelle stjeler båtmotorer, det nye er at de stjeler nedre delen på båtmotorene - såkalte undervannshus. Det skyldes nok at disse er lettere å frakte med seg og er lett omsettelige, sier etterretningsleder i Agder politidistrikt, Torgeir Winsnes i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Han opplyser at politiet har registrert 44 tilfeller der undervannshus på båtmotorer eller båtmotorer er blitt stjålet på Sørlandet. Vi må tilbake til 2011-2012 for å finne tilsvarende tyveriraid i landsdelen.

De siste ukene er slike tyverier registrert i Farsund, Lindesnes, Mandal, Søgne, Lillesand og Grimstad, og politiet forteller at ugjerningene skjer både i helger og på ukedager.

Les mer:

Les mer:

— Vi antar at vi her snakker om mobile vinningskriminelle som forflytter seg raskt fra sted til sted. De aksjonerer både mot båter som ligger i opplag og båter som er på sjøen, sieretterretningslederen.

Han bedyrer at politiet tar denne type kriminalitet på alvor og sier de allerede har iverksatt forebyggende tiltak.

— Nå henstiller vi til båteiere om å sjekke tilstanden på sine båter og melde fra til politiet dersom de har tips i denne saken, sier

Winsnes.

Pressemeldingen ble sendt ut etter et møte tirsdag. Mandag sa Winsnes til Fædrelandsvennen at de mistenker at det er en utenlandsk tyveribande som står bak båtmotorraidene.