MANDAL – Dette er tredje gangen konferansen gjennomføres, men det er første gang den holdes utenfor skolen og inn i Buen. Tanken er å ha en årlig konferanse og på sikt også gjøre den i nasjonal målestokk, sier Hilde Tallaksen.

Hun representerer Næringshagen som er medarrangør og har vært en støttespiller til elevene og skolen i prosessen foran konferansen. I halvannen måned har nå en arbeidsgruppe på seks elever lagt ned all sin kreativitet og skaperkraft for å lage en gjennomførbar konferanse innenfor rammene de har fått.

– Vi har fått litt hjelp av Erlend Syltevik, ellers utover det har vi stått for rollefordelingen, scenografi, prosjektledelse og mye av det faglige innholdet, sier Veslemøy Bjelland Bø (21).

– Det har blitt mye mer jobb, langt flere møter og mye mer arbeid med å bygge kulisser og kontakte folk enn vi kanskje så for oss, sier Erik Lie Gjessing (21).

Lindesnes treffer elevene på skolen mens de foretar siste finpussen på innhold og utforming. Selve konferansen finner sted tirsdag neste uke. Og i motsetning til kulturoppsetninger finnes her ingen generalprøve.

– Vi er vel ikke så veldig nervøse, men det er klart vi ønsker jo ikke noe tekniske problemer slik vi hadde forleden da projektoren ikke virket og bildene ikke kom opp. Da måtte vi henvise til nettsider og det blir jo litt tynt, sier Kristina Andreassen (20).

Elevstyrt: Veileder ved SKAP, Chamilla Natasha Skjeldstad, og Hilde Tallaksen fra Næringshagen (t.h.) har gitt noen føringer, men har i all hovedsak latt elevene ta kontroll på prosessen med å skape Kraften i Kobling. Foto: Petter Emil Wikøren

Tunge headlinere

Konferansen som handler om nyskaping, kreativitet, entreprenørskap, teknologi, design – og den viktige koblingen mellom mennesker, miljøer, tanker og ideer, har fått tunge navn som trekkplaster. Det verdenskjente, norske arkitektfirmaet Snøhetta er kanskje største navnet på plakaten.

– Konferansen speiler alle linjene våre og fagene vi tilbyr. Gründer, teknologi, arkitektur og design, samt fellesfag om kreativitet. Ved siden av Snøhetta har vi også fått med kommunikasjonshuset Try, samt Moonwalk som har en spennende gründerhistorie å fortelle, sier veileder ved SKAP, Chamilla Natasha Skjelstad.

Konferansen er rettet mot næringslivet, men er åpen for alle. På konferansens egne nettsider heter det:

Vi har samlet noen viktige stemmer innen kreativitet og nyskaping, som vil dele med deg hvordan de skaper nye løsninger i en verden som stadig krever endring og nye koblinger.

– Vi håper det skal bli påfyll og inspirasjon i hverdagen hvor det hele handler om kreativitet. Tanken er at konferansen skal brukes i mange retninger, sier Skjelstad.

Arbeidsgruppe: Geir Morgan Mersland Ruud (22, f.v.), Veslemøy Bjelland Bø (21), Erik Lie Gjessing (21), Kristina Andreassen (20), Camilla Roll-Lund (20) og Odin Ovesen (21) står bak plan og utforming av konferansen. Foto: Petter Emil Wikøren

Logo og LED-lys

På verkstedet legges siste finpussen på talerstolen. Arbeidsgruppa har med laserkutter skåret ut logoen som så skal lyssettes.

– Vi har valgt et lyn. Det er kraftig og det er mye energi i den koblingen. Den skal monteres foran på talerstolen og vi monterer et lys bak så den står litt ut, sier Andreassen.

Elevene har skissene ferdig til hvordan sceneområdet skal se ut, men en ting gjenstår.

– Vi skal ha en del LED-lys som strekker seg i flere retninger. Vi bruker da slike LED-slynger som vi legger ut, men vi har ikke fått testa dem enda. Jeg er litt spent på hvordan det går, avslutter Camilla Roll-Lund (20).

Lys: Camilla Roll-Lund viser skissen av sceneområdet. LED-lys og logo har fått en vesentlig plass i salen. Foto: Petter Emil Wikøren