Ungdomsbedriften som har tilholdssted ved Flekkefjord videregående skole, studiested Kvinesdal er plukket ut til å være med videre i norgesmesterskapet i kategoriene Beste ungdomsbedrift og Beste regnskap.

Stolt

Ungdomsbedriften fra studiestedet i Kvinesdal gikk dermed til topps i gamle Vest-Agder fylke i de to kategoriene.

– Det er en veldig spesiell følelse å vinne på fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter, og nå delta i NM for ungdomsbedrifter. Vi er veldig stolte av arbeidet vårt og at vi har klart å utvikle et fysisk produkt, sier Rikke Rafoss, daglig leder i Den Spillbedriften UB, som produserer brettspill.

Vi er veldig stolte av arbeidet vårt.

– Vi har hatt god dialog oss imellom, og med kundene på sosiale medier i denne krevende perioden. Vi har fått solgt flere produkter, sier markedsansvarlig Johan Bernhard Dybvik.

Intervju

Den Spillbedriften UB er nå plukket ut til såkalt intervju under NM-uken som går av stabelen digitalt 4.-8. mai. Gjør aktørene bak bedriften et godt inntrykk på intervjuet kan det bli kronet med seier når vinneren av den gjeveste klassen kåres 8. mai.

Også ungdomsbedriften KVSmerch fra KVS Lyngdal er kvalifisert for intervju med jury i kategorien for Størst verdiskapingspotensial. Kåringen av denne kategorien foregår torsdag 7. mai.

KVSmerch, som har Elias Vinsrygg som daglig leder, tilbyr moteriktige skoleplagg som styrker samhold, og er produsert etter etiske retningslinjer.

138 ungdomsbedrifter

Totalt 138 ungdomsbedrifter fra hele landet har vært påmeldt til årets norgesmesterskap for ungdomsbedrifter, som på grunn av koronapandemien har pågått digitalt.

Agder har deltatt med totalt ti ungdomsbedrifter på årets NM, fire av dem er fra Lister-regionen.

I tillegg til Den spillbedriften UB og KVSmerch UB deltar også KVS Lyngdal-bedriftene Borken Gardstenester UB og ProCup UB.

KVSmerch UB fra KVS Lyngdal er blant ungdomsbedriftene fra Agder som deltar i NM for ungdomsbedrifter. Elias Vinsrygg, Katrine Vigrestad, Hanne Lunde, Gunn-Marit Lyngroth Sævik, Hannah Salvesen, Tina Faaland Hansen og Solveig Johanne Bækkelien Syvertsen står bak bedriften. Foto: Privat