Onsdag ble den årlige dialogkonferansen satt i gang på kulturhuset. Der møttes det øverste folkevalgte organ og andre råd og utvalg.

– Dette er en årlig begivenhet hvor vi har arbeidsmøte med kommunestyret og løfter forskjellige temaer. Vi skal gi litt status på arbeidet fra sist gang vi var samlet, og i dag skal vi jobbe en del med den nye omsorgsplanen som skal opp til behandling før sommeren, forteller ordfører Per Sverre Kvinlaug til Kvinesdal24.

På slutten av dagen blir det gjennomført workshops knyttet opp mot akkurat den sistnevnte delen. Kvinlaug viser til at man nå har samlet blant annet enhetsledere, representanter fra Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Eldreråd og Kung.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug forteller at de under årets dialogkonferanse blant annet har fokus på prosjektenes status, og hvordan målene deres har gått til nå. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Kommune i vekst

I løpet av dagen var næringsutvikling, digitalisering, strategier i kommuneplanens samfunnsdel og status innen ulike satsinger i kommunen, blant tematikken.

– Vi skal også høre fra NAV-leder Bente Haugland. Gjennom kommunebarometeret ble Kvinesdal best i landet på sosialtjenester. Det skal vi høre litt om; hva som ligger bak det og hvordan man har jobbet i forhold til det. Det synes jeg kan være med å løfte og stimulere litt til videre innsats - og kanskje vi alle kan lære noe om hva som er gjort der, opplyser Kvinlaug.

Ordføreren tok opp en del av arbeidet som ble utført under fjorårets dialogkonferanse. Den gang løftet de opp samfunnsplanen og samfunnsutviklingsrollen. Det innebærer spørsmål om hvordan de jobber innenfor næringsutvikling, samfunnsplanleggingen, sentrumsplanen, - samt prosjekter som Knaben.

Jeg vil jo si oppsummert at vi er i rute i forhold til det vi sa at vi skulle jobbe videre med i fjor. Og det tenker jeg er en viktig beskjed.

– Slike prosjekter skal vi gi en status på nå. Og jeg vil jo si oppsummert at vi er i løype i forhold til det vi sa at vi skulle jobbe videre med i fjor. Og det tenker jeg er en viktig beskjed. Dette har vi hatt fokus på; både satsingsområdene og de tiltakene som man skal bygge videre opp mot positiv utvikling.

Et av de positive punktene Kvinlaug trekker frem, er at de passerte målet om 6.000 innbyggere.

– Nå er vi 6.024 innbyggere etter siste telling, og det betyr at vi er en kommune i vekst. Og det at vi har en sånn befolkningsvekst, der man også har passert den magiske grensen vi har ventet på lenge, sier litt om hvordan situasjonen er i kommunen. Og når vi vokser er det gode nyheter. Det betyr at vi har bra tjenestetilbud, at det er attraktivt og ønskelig å bo i Kvinesdal.

Sentrumsprosjektet

Et annet moment er sentrumsprosjektet:

Nå skal de få et innblikk i hvordan vi ligger an; hvordan vi tenker videre i forhold til medvirkning og få folk med til å bidra med ideer.

– At vi nå har fått to anerkjente arkitektselskaper i Norge og internasjonalt, med Snøhetta og Jensen & Skodvin, som skal være med å tegne ut torget i Kvinesdal - både med taket over torget, flomsikring og de tingene der, er selvsagt en god nyhet. Det blir spennende i den videre prosessen. Nå skal de få et innblikk i hvordan vi ligger an; hvordan vi tenker videre i forhold til medvirkning og få folk med til å bidra med ideer. Så planen er at i slutten av juni skal kommunestyret få en presentasjon av det prosjektet - med skissene som arkitektfirmaene har tegnet ut, informerer ordføreren.