Racime van den Berg kommer med råd til Kvinesdal kommune i forbindelse med reguleringsplanen på Rafoss og Rafoss kraftverk. Han skriver at han flere ganger har anbefalt at Kvinesdal Kommune skal kombinere disse to. Han kommer med innspill til et alternativt forslag om hvordan veien til kraftverket bør ligge.

– På grunn av lite holdbare begrunnelser for å ikke ønske veien langs bekken til Rafoss Kraftverk og Rahommen, foreslår jeg at veien langs bekken revurderes og at man samtidig vurderer å utbedre veikryss ved bekken som et seriøst alternativ. Dette også på grunn av at nåværende vei er uaktuelt å beholde og valg av vanntrase ikke er i henhold til kravene i Vanndirektivet. Bekkens løp burde endre noe for å få denne vekk fra den nye rundkjøringen som jeg foreslår. Det er det tydelig at man taper minst mulig dyrket jord i område med denne løsningen, skriver van den Berg.

Ivar Aarstad, saksbehandler Kvinesdal kommune Plan- og miljøenheten, svarer at planforslaget ikke er på høring nå, men at kommunen vurderer synspunktene som et supplement til van den Bergs tidligere høringsuttalelse.