Vi er i Sarons Dal i Kvinesdal på første dag av årets sommerstevne. Campingplassen er i ferd med å fylle seg opp, og barna er allerede i gang med ulike aktiviteter.

Fetterne Magnus Hodnemyr Ugland (8) og Håkon Ugland Mæland (9) har rigget seg til med et lite campingbord og stoler. På bordet står en thermos og en sjokoladeplate som er brukket opp i biter. På bordet henger en lapp med informasjon om prisene for kaffe og sjokolade.

Pågangen har foreløpig ikke vært den helt store, så derfor er det veldig kjærkomment at Håkons lillesøster dukker opp som kunde. Hun skal ha kaffe til pappa.

– Det gøyeste er å campe og bade, fastslår Magnus og viser frem stempelet han har fått ved badeanlegget.

Det gøyeste er å campe og bade.

Magnus Hodnemyr Ugland (8) (t.v.) og Håkon Ugland Mæland (9) selger kaffe og sjokolade til kollekt. Foto: Mona Wikøren
Sommerstevnet i Sarons Dal startet lørdag, og campingplassen er i ferd med å fylle seg opp. Foto: Mona Wikøren

Trofaste gjester

Helt frem til neste søndag er det et tettpakket program for selve stevnet. Og ikke minst er det mange som har gledet seg til å treffe venner og kjente. For noen er det også et møtested hvor man blir kjent med nye mennesker.

Britta og Thorvald Matzen fra Herning i Danmark har vært i Sarons Dal 17–18 år på rad nå. Det startet ved en tilfeldighet.

– Vi hadde vært på en rundtur i Norge og var på vei hjem. Og så skulle vi bare ha en overnatting før vi skulle videre med ferjen. Og da var det venner som sa vi måtte komme hit og finne en plass her, forteller Britta Matzen.

Britta og Thorvarld Matzen fra Herning i Danmark er trofaste gjester og medarbeidere på sommerstevnet i Sarons Dal. Foto: Mona Wikøren

Tilbake som frivillige

Året etter var de tilbake - også som frivillige bidragsytere. Det er nemlig mye som må gjøres i løpet av sommerstevnet for at opplevelsene skal bli fine for alle. Ekteparet har ansvaret for renholdet på bibelskolen.

– Vi er et godt team, smiler Britta Matzen og sender et ømt blikk til mannen.

Vi er et godt team.

– Det er to ting som er viktig. Det ene er at evangeliet skal ut. Det andre er at jødene skal hjem til Israel, sier Thorvald Matzen fast.

Begge er enige om at møtene er det viktigste med sommerstevnet - og selvsagt å treffe igjen venner og kjente.

– «Så godt å se deg» høres ofte når man treffer igjen kjente, smiler Britta Matzen.

Omsetter for en million

Også Svein Andersen fra Moss er fast gjest på sommerstevnet. Han driver Hermon Forlag og har butikk og bokhandel i resepsjonsområdet i hallen. Butikken omsetter for cirka en million kroner i løpet av de ni stevnedagene, så for Andersen er sommerstevnet en travel tid. Og det liker han.

– Jeg var i Sarons Dal for første gang med venner da jeg var 19. Vi overnattet i telt. I 1973 begynte jeg å selge bøker for Logos forlag som frivillig her. Så var jeg misjonær i noen år i Asia. Og i 1983 startet jeg mitt eget forlag og fikk etter hvert spørsmål om å overta Logos forlag - hvilket jeg gjorde i 1996, forteller Andersen.

Jeg var i Sarons Dal for første gang med venner da jeg var 19

Svein Andersen (t.v.) selger en bok til Daniel-Nikolai Elebjörk (6) og pappa Karl-Johan Elebjörk. Foto: Mona Wikøren
Svein Andersen driver Hermon forlag. I løpet av sommerstevnet er omsetningen i butikken og bokhandelen på rundt en million kroner. Andersen har det travelt under sommerstevnet, altså. Foto: Mona Wikøren

Sommerlig stevne

Det er delvis overskyet og 15 grader på stevneområdet lørdag ettermiddag. Glenn Tønnessen, administrativ leder i Troens Bevis, kommer smilende iført t-skjorte og shorts.

– Du er allerede klar for sola, du?

– Det blir sol. Øyeblikk, fastslår Tønnessen.

Glenn Tønnessen sier at det er ventet at mellom 6.000 og 8.000 besøkende i Sarons Dal i løpet av sommerstevnet. Foto: Mona Wikøren

Og det er meldt pent vær i uken som kommer. Og stigende temperaturer. Alt ligger til rette for et sommerlig stevne.

Sommerstevnet i Sarons Dal arrangeres i idylliske opplevelser. Elven er spennende å utforske. Foto: Mona Wikøren
Sommerstevnet i sarons Dal startet lørdag og campingplassen er i ferd med å fylle seg opp. Foto: Mona Wikøren
Fra Sommerstevnets åpningsmøte lørdag kveld. Foto: Troens Bevis Verdens Evangelisering
Fra Sommerstevnets åpningsmøte lørdag kveld. Foto: Troens Bevis Verdens Evangelisering