– Det gikk bra, og det var veldig gøy. Jeg er godt fornøyd, sier kvindølen, etter å ha løpt maratondistansen 42.195 meter på råsterke 2.28.34.

Tiden er den 23. beste tiden en nordmann har løpt på denne sesongen.

I USA søndag løp han inn til fjerdeplass i sin klasse, og hadde den 18. beste tiden av de rundt 16.000 som startet på maratondistansen.

På forhånd hadde 24-åringen en målsetting om å løpe under 2.30.

– Jeg visste at jeg var god nok til å klare det, men var naturligvis litt nervøs på forhånd siden det var første gangen jeg skulle løpe maraton. Nå skjønner jeg hva folk mener når de sier at man må ha løpt et maratonløp for å forstå hvor hardt det egentlig er, sier han til Kvinesdal24.

Kristian Tjørnhom fotografert like etter målgang i Philadelphia. Foto: Privat

Tjørnhom innrømmer at han nok åpnet litt i hardeste laget, men at han likevel klarte å holde god fart inn til mål.

– De ti siste kilometerne var harde. Da var det ikke mye krutt igjen i beina, ler han.

24-åringen har familie i USA og kombinerte ferieturen dit med et maratonløp.

– Det var jo ekstra gøy at slekta sto og heiet, forteller han.

Langdistanseløperen som løper for Kristiansand løpeklubb har allerede begynt å se fremover til neste sesong. Da er målsettingen å løpe en ti-kilometer under 30 minutter.

– Og så blir det trolig et nytt maratonløp, der jeg har som mål å komme under 2.25. Jeg vet ikke helt hvor det blir, kanskje det blir Berlin, sier Tjørnhom.

Philadelphia Marathon samlet i helgen totalt 30.000 deltakere på ulike distanser.

Verdensrekorden i maraton ble satt i Berlin i 2018, da kenyanske Eliud Kipchoge løp på 2.01.39. Norske Sondre Nordstad Moen har den norske maratonrekorden, med 2.05.48, fra 2017.