– Vi er tre skogeiere som har eiendommer i dette området. Slik som veien er nå, utgjør den en flaskehals som gjør det svært vanskelig å få fraktet tømmeret ned med tømmerbil. Totalt er det cirka 3000 kubikk med bartre- og lauvtrevirke på våre eiendommer, skriver Haugseth i søknaden.

Han viser til at saken har vært jobbet med siden 1990-årene. Tidligere var det betongfender på yttersiden av veien, men denne ble siden erstattet med et autovern, noe som ifølge Haugseth umuliggjør å legge kjøretøy ut slik at en henger kan følge med bilen.

– Det er også svært vanskelig å komme til kun med tømmerbil. Skal det være lønnsomt å ta ut noe av skogen, forsvinner hele fortjenesten dersom man bare kan kjøre med tømmerbil og lesse om nede ved byggefeltet. Velteplass er allerede etablert i skogen, men det er selve fylkesvegen som her utgjør en flaskehals, skriver Haugseth.

Han påpeker at veien det er snakk om er ganske trafikkert til vanlig da det drives landbruk på Hamre med tilhørende tungtransport, dyretransport og frakt av varer, i tillegg til at en av beboerne driver et entreprenørfirma.

– I tillegg bor det fem barn som har sin daglige gang/ferdsel morgen og ettermiddag i forbindelse med barnehage/skole. Dessuten regner man med nærmere 8000 personer som årlig benytter turløypene i området og går til Varden som et landemerke for turgåere. Flesteparten går opp bilveien eller gjennom skogen, men det er også en hel del som kjører med bil veien opp til Hamre og parkerer der. Mange rir også med hester opp og ned denne vegen, da det er et betydelig friluftsområde for folk i kommunen, skriver Haugseth.

Han viser til at det har vært flere uhell på strekningen.

– Utfra næringsvirksomhet og trafikksikkerhetsmessige hensyn ber vi om at denne veistrekningen prioriteres snarest. Her er mye trafikk av både gående, ridende, syklende og kjørende. Ønsker tilbakemelding på hvor snart utbedringen kan forventes, slik at vi har en fremdriftsplan å forholde oss til, avslutter Haugseth.