Det er snakk om 23 vindturbiner med en samlet effekt på 81 MW med tilhørende infrastruktur i Sirdal og Kvinesdal.

Samtidig sier NVE ja til en 8,4 km land kraftledning på 132 kv mellom planområdet og Ertsmyra transformatorstasjon i Sirdal kommune.

Turbinstørrelsen er oppgitt å være 3,3 MW med en navhøyde på 94 meter. Rotodiameter er 112 meter slik at denne type mølle blir omlag 150 meter høy når vingespissen står rett opp i lufta. Til sammenligning er vindmøllene på Lista 80 meter, og 120 meter medregnet vingene.

Etter NVEs vurdering er de samlede fordelene ved etablering av Buheii vindkraftverk med tilhørende nettilknytning større enn ulempene tiltaket medfører.

NVE har lagt vekt på at det er gode vindforhold i planområdet.

— Buheii vindkraftverk vil bidra til at Norge kan oppfylle fornybarmålene, og vil kunne produserer ca. 230 GWh ved tilstrekkelig gode forhold og ved en full utbygging. De viktigste negative virkningene av tiltaket er etter NVEs vurdering knyttet til visuelle virkninger for landskap, både alene og sett i sammenheng med Tonstad vindkraftverk, reduksjon av større sammenhengende naturområde med urørtpreg, virkninger for friluftsliv, fugl, støy og skyggekast, heter det i en pressemelding.

NVE konstaterer at Kvinesdal kommune er positive til prosjektet, og Vest-Agder fylkeskommune fraråder konsesjon, da anlegget ikke er i tråd med regionalpolitiske føringer når det gjelder natur og friluftsliv.

Sirdal kommune har fremmet innsigelse hovedsakelig på grunn av virkninger for friluftsliv.

Innsigelsene og eventuelle klager vil bli oversendt Olje- og Energidepartementet for endelig behandling når klagefristen har gått ut.