Det er kommunen selv, ved enhet for teknisk drift og enhetsleder Geir Netland, som har søkt om fellingstillatelsen. De får felle to bevere i bekken ved Myrveien i Hamrebakkan - og eventuelt ytterligere to hvis ikke den første fellingen hjelper.

Enheten har fått en henvendelse fra Frank O. Thoresen som sier at bever bygger demning i bekken nedenfor Åmotsmarka barnehage. Han mener at beverne lager en del kanaler og hulrom i jorda som kan utgjøre en fare for folk som ferdes langs bekken.

Kommunen er grunneier i området . De ønsker ikke at beverne skal få bygge demning i bekken da dette fører til problemer i forbindelse med flom og høy vannføring for de nærmeste husene.

Skadefellingstillatelse ble gitt i 2015 og forlenget i 2016 og en bever ble felt. Men nå har nye bevere satt i gang med å bygge. Thoresen sier de har forsøkt å rive demningen flere ganger, men det har vist seg å være til liten nytte, beverne bygger demningen opp igjen.

Plan- og miljøenhetens konklusjon er at søknaden bør innvilges. Siden det er snakk om tettbygd strøk skal fellingen avklares med politiet på forhånd. Tillatelsen gjelder i og rundt Myra i Hamrebakkan fram til og med 23. desember 2019. Eventuell felling skal rapporteres til kommunen. Fellingen skal skje sikkerhetsmessig og humant forsvarlig og i samsvar med reglene for den ordinære beverjakta.