Det var Vårt Land som først omtalte saken.

Norsk vegansamfunn melder selv på Facebook at de ønsker å bli et livssynssamfunn:

«Norsk vegansamfunn vedtok på årsmøtet 2020 at vi skal opprette Norsk vegansamfunn (NVS) som et livssynssamfunn», skriver de, og vil nå starte søkeprosessen med å bli offentlig godkjent.

Samuel Rostøl fra Kvinesdal, som også er kjent for sin deltakelse i TV2s realityprogram Farmen, er nestleder i Norsk vegansamfunn. Han sier til Vårt Land at han er trygg på at de får godkjent søknaden. Han sier at veganisme allerede er «anerkjent juridisk» i Norge, og begrunner dette med at veganere er dekket av diskrimineringsloven.

– Hvis man ser på hva veganisme er og på etikken rundt det, blir det bekrefta som et livssyn av mange, sier Rostøl til vl.no.

Hvis man ser på hva veganisme er og på etikken rundt det, blir det bekrefta som et livssyn av mange.

Rostøl sier at veganisme er basert på empati og kjærlighet, og at opprettelsen av et eget livssynssamfunn vil gi mer anerkjennelse og beskyttelse til veganere.

– Norsk vegansamfunn mener mennesker i Norge ikke lenger behøver å spise dyr for å overleve. Når vi ikke behøver å spise dyr, bør vi ikke gjøre det. For oss er det et moralsk valg og et moralsk ansvar. Det handler om empati og kjærlighet, sier kvindølen.

Når vi ikke behøver å spise dyr, bør vi ikke gjøre det.

Norsk vegansamfunn melder at beslutningen om å søke anerkjennelse som livssyn i stor grad er økonomisk motivert:

«Blir vi mer enn 500 medlemmer vil det innebære ca. 600 kr i støtte per medlem - eller nesten 300.000 kroner i statsstøtte - penger som kommer til å gå til arbeidet vårt for å fremme veganisme og dyrs rettigheter», skriver de på Facebook. De sier at de blant annet ønsker å bruke eventuelle midler på opplysningsarbeid på skoler.

Responsen har ikke vært udelt positiv. Flere kommentarer på Facebook stiller seg kritiske til planene til Norsk vegansamfunn.