Det er nå 2.600 personer som er helt arbeidsledige i Vest-Agder. Det tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken i fylket. Det er en oppgang i arbeidsledigheten i Vest-Agder på 338 personer sammenlignet med juni i år. En oppgang i arbeidsledigheten er normalt for sesongen, opplyser NAV i en pressemelding.

– Dersom vi går et år tilbake i tid og sammenlikner, har vi hatt en nedgang i arbeidsledigheten på hele 16 prosent. Det betyr at det er 505 personer færre som er arbeidsledige nå enn på samme tid i fjor. Det er en veldig fin utvikling, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund. –Det er registrert 662 langtidsledige i juli. Det er 295 færre sammenliknet med for ett år siden. De langtidsledige utgjør nå 25,5 prosent av alle ledige i Vest–Agder. Tilsvarende tall for landet er 26,5 prosent. Dette er veldig bra. Samtidig forventer vi ytterligere nedgang fordi vi ser en veldig positiv utvikling i arbeidsmarkedet, forteller Lund.

Lister er representert i toppen av statistikken gjennom Flekkefjord, som troner på ledighetstoppen med 4,0 prosent ledighet. De øvrige Lister-kommunene har alle en ledighet på under 2,0 prosent, med unntak av Farsund, hvor prosentandelen arbeidsledige ligger på 2,8 prosent i juli.