– Det er ikke en anmeldelse, for å si det sånn. Det er en anmodning om at politiet på eget initiativ innleder sin egen etterforskning, sier generalsekretær i Motvind Norge, Rune Haaland.

Organisasjonen mener nemlig at arbeidet og konsesjonen som er gitt til Buheii vindkraftverk er ulovlig, og at det bryter mot naturmangfoldloven.

– Lovbrudd

– Vi legger til grunn at det inntrufne er et brudd på naturmangfoldsloven, dyrevelferdsloven og muligens også andre miljørelaterte lover eller forskrifter gitt i medhold av lov som inneholder bestemmelser som gjelder hensyn til vilt og fugl, skriver han i anmodningen til politiet.

Videre informerer Haaland om at organisasjonen Motvind Norge vil jobbe med å fremskaffe mer bevis, som film, gjennom de nærmeste dagene.

– Politiet bes undersøke saken og bruke den mulighet som ligger i lovverket til selv å begjære offentlig påtale uten forutgående politianmeldelse.

Bistand

I april aksjonerte organisasjonen mot anleggsarbeiderne og hindret sistnevnte i å ankomme arbeidsområdet. Da ble de bortvist av politiet i 24 timer.

Haaland ber politiet om å gi dem bistand denne gangen til å etterforske og straffedømme de ansvarlige for det de oppfatter som ulovlig anleggsvirksomhet i hekketiden for kongeørn og andre dyrearter i området.

– Hvis politiet skulle komme til at det er hensiktsmessig eller nødvendig at vi leverer en formell politianmeldelse vil vi kunne gjøre dette. Av hensyn til en eventuell etterforskning holder vi saken fortrolig inntil politiet har fått anledning til å vurdere saken. Informasjon til allmennheten er det best at politiet vurderer ut fra taktiske etterforskningshensyn.

Anmodningen er også sendt til NVE, Miljødirektoratet, Fylkesmannen i Agder, Agder Fylkeskommune og Kvinesdal Kommune.