Her er bilde av Anders Lindefjell og Jenny Severin Lindefjell på 60-tallet. Jenny ble enke i 1969.
På veggen henger det bilder fra tidligere feiringer av hennes fødselsdag.
Jenny Severin Lindefjell fikk gratulasjon av Kronprins Haakon da hun fylte 100 år.
Dette er Jennys første pass fra 1927, som hun brukte for å reise til USA. På bilde er også hennes eldste sønn Otto som har gått bort.
Martine Ljosland (80), Arthur Lindefjell (78) og Agnes Haugland (82) er tre av Jennys fire barn.

Du kan møte Jenny Severine Lindefjell og hennes barn fra Fjotlandsheimen i fredagens utgave av Førhelg på Lister24. Programmet publiseres klokken 17.00.

I 1905, året da Norge løsriver seg fra unionen med Sverige, blir ei jente ved navnet Jenny født på gården Nøkland i Eiken i Hægebostad. I dag, i 2015, kan vi i Norge markere at det er gått 110 år siden Norge ble en selvstendig stat. På Fjotlandsheimen på Kvinlog i Kvinesdal blir det også markerkring, men den er for Jenny Severine Lindefjell som fredag 17. april fyller 110 år, og er Norges nest eldste.

— Det er helt fantastisk og helt utrolig. Jeg trodde aldri hun skulle få oppleve 110-årsdagen. Hun var veldig syk i vinter. Sykehuset trodde hun ikke skulle overleve, men her sitter hun, sier datteren Martine Ljosland (80).

HUN sitter i sofaen på rommet til Jenny sammen med sine søsken Arthur Lindefjell (78) og Agnes Haugland (82). De er tre av Jennys fire gjenlevende barn. Jenny fikk totalt sju barn, men de tre eldste er døde. Som 16-åring flyttet Jenny fra Nøkland til Lindefjell i Fjotland for å være tjenestejente på garden til Anders Lindefjell. I 1923 giftet Jenny seg bare 18 år gammel. Den utkårede var nettopp Anders Lindefjell som var 20 år eldre.

— Pappa var i Amerika og mamma måtte stelle mye på gården med både sauer og kuer, sier Arthur Lindefjell (78).

Faren deres, Anders Lindefjell, var «floorlegger» og paret bodde en periode i Washington Heights i New York. Jennys første pass fra 1927, som hun brukte for å reise til Amerika for første gang, er tatt vare på av datteren Agnes Haugland (82).

DET ER blitt mange bursdagsselskaper opp i gjennom livet for Jenny. I 2005 flyttet Jenny Severine Lindefjell da hun var 100 år inn på Fjotlandsheimen. Da hun fylte 108 år i 2013 ble hun Vest-Agders eldste noensinne. Nå er den rekorden blitt til 110 år. På veggen på rommet henger det bilder fra tidligere markeringer av hennes fødselsdag. Blant annet henger en gratulasjon da hun fylte 100 år fra Kronprins Haakon. Fredag overreker varaordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) gratulasjoner på vegne av kommunen.

— Det blir markert med kake og overrekkelse av blomster. Det gleder jeg meg veldig til. Det er utrolig å ha en innbygger i kommunen som er 110 år og nest eldst i Norge. Jeg blir fascinert og ydmyk av å tenke på hva hun har opplevd gjennom livet, sier Kvinlaug til Lister.

LØRDAG skal det være familieselskap på Utsikten. Det er ventet nærmere 150 gjester. Det er flere enn i fjor fordi familien øker jo eldre Jenny blir. I dag har hun fire gjenlevende barn, 18 barnebarn, 48 oldebarn og 31 tippoldebarn. Det er ikke mange som kan skryte av så stor familie.

— Det er visst to til underveis. Neste år vil hun ha 33 tippoldebarn, sier Martine Ljosland.

2. juledag i 2014 fylte det som skal være Norges eldste nålevende person, Elisabeth Julie Ekenæs, 110 år. Jenny Severine Lindefjell er bare noen måneder yngre.

— Hva er oppskriften for å bli så gammel?

— Hun har tidligere sagt at det er fordi hun har drukket mye geitemelk som barn, sier Agnes Haugland (82) og ler.