Ny strategisk næringsplan ble nylig også vedtatt av kommunestyret.

– Vi ser jo at her er det et stort potensiale. Det er mye vi kan gjøre for å strekke utsiktpunktet ut, sier næringsjefen i Kvinesdal, Liv Øyulvstad.

Det er selvsagt den utmerkede plasseringen som er bakgrunnen for tiltaket.

Øyulvstad påpeker at de vil se nærmere på hvordan slike ting er gjort andre steder i verden.

– Det blir selvsagt viktig at dette gjøres i samarbeid med Statens vegvesen. Klarer vi å gjøre dette spektakulært kan utvikling av det gamle utsiktspunktet bidra til å tiltrekke flere turister, også folk fra vår egen region, sier Øyulvstad.

Arbeidet begynner til neste år. Det er Innovasjon Kvinesdal som står som ansvarlige for planarbeidet. Samarbeidpartnere er Kvinesdal kommune, Statens vegvesen, private aktører og Handelshuset.

– Dette er ett av punktene, som ble vedtatt av kommunestyret 25. september i år, forteller Liv Øyulvstad.

Stimulere til vekst

I strategisk næringplan for Kvinesdal har man vedtatt flere såkalte satsingsområder. Bakgrunnen for planen er å stimulere til vekst i eksisterende bedrifter og til å få flere vekstkraftige nyetableringer. Konkret snakker vi om satsingsområder innenfor industri, opplevelsenæring, næringsklynger, landbruk, infrastruktur og møteplasser.

– Mye av det vi har tatt med i denne strategiske næringsplanen har også vært jobbet med tidligere, men som vi tar med oss videre, sier Kvinesdals næringssjef.

Hun forteller at det har vært jobbet godt gjennom blant annet workshops, hvor man har sett på muligheter og utfordringer for det fremtidige næringslivet i Kvinesdal.