Enhetsleder Line Daastøl får dagens julestjerne for jobben hun gjør ved Kvinesdal bo- og dagsenter. Foto: Olav Hoel

– Jeg synes det var en veldig hyggelig overraskelse. Jeg gjør jo egentlig bare jobben min, men å få en blomst for det er veldig hyggelig, sier Daastøl.

Hun er nominert sammen med kollega Siv Galdal Olsen, men siden hun har fått julestjerne tidligere, er det Daastøl som får julestjerna denne gangen.

– Gir meg mye

I begrunnelsen heter det at de i en årrekke har hatt et sterkt og brennende engasjement for personer med demens og deres pårørende, hvor begge også bruker sin fritid til å arrangere blant annet kurs, samlinger, stand og opplæring til brukere, pårørende, ansatte og lokalsamfunn. De er ifølge tipseren opptatt av hvordan personer med demens og deres pårørende på en best mulig måte kan håndtere oppstått sykdom og dagliglivets nye utfordringer. Samtidig er de opptatt av kompetanseheving innenfor demensomsorg.

– Det å jobbe med demens gir meg ganske mye, og er noe jeg brenner veldig mye for. I Kvinesdal kommune får vi også lov til å jobbe med det vi brenner for, så det er en flott arbeidsgiver. Selv om ikke Siv får blomsten denne gangen, så er hun en god makker i dette arbeidet. En viss del av arbeidet vi gjør er på fritiden, men ikke alt. Det er jo en jobb, men jeg trives og har det kjekt på jobb. Det er fantastiske kolleger som backer opp. Har du et godt team, så går det meste av seg selv, sier Daastøl.

Det å jobbe med demens gir meg ganske mye, og er noe jeg brenner veldig mye for.

Siden 2008 jobbet mye med demens, som hun beskriver som en brutal sykdom.

– Men hvis jeg kan kan gi noe tilbake for at folk får en bedre hverdag, så gjør jeg det. Det er et flott tema, sier Daastøl.

– Hvordan var det dette engasjementet begynte for deg?

– Det startet med at jeg ikke hadde så mye kunnskap om demens da jeg begynte. Som leder må du ha kunnskap om faget du jobber med, og skal du argumentere med dine ansatte, så må man ha kunnskaper om det. Derfor måtte jeg bare lese meg opp, hvor jeg også gikk på kurs, sier Daastøl.

Juletradisjoner

– Fortell litt om dine juletradisjoner.

– Hos meg er det ikke noe som heter ventetid, og går for rødt med en gang uten de lilla adventsfargene. Jeg pynter til jul før 1. desember, og må ha jul med en gang. Jeg elsker jul, pakker, julepynting og julesanger, og kan bruke en hel helg på å pynte. Jeg tror nesten jeg har det bedre enn barna. Mandag kom også juletreet opp ettersom jeg var avsted i forrige uke. Jeg er ikke den som baker så mye til jul, men må pakke inn alle gavene mine selv. Den jobben liker jeg å gjøre selv, og jeg synes det er like gøy å gi gaver som å få.

Jeg elsker jul, pakker, julepynting og julesanger, og kan bruke en hel helg på å pynte.

– Furu eller gran?

– Jeg må ha Edelgran. Det er et must.

– Har du noe handlebudsjett til jul?

– Nei, men jeg burde nok hatt det. Mannen min er ikke så glad for at jeg bruker så mye penger på det.

– Hva slags julevær håper du på?

– Jeg håper på masse snø, gjerne to meter.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Jeg vet ikke helt, for jeg har nesten alt og det jeg ikke har kjøper jeg.

– Hvem feirer du jul sammen med?

– Den nærmeste familien.

– Hva er det som får deg i julestemning?

– Bare det nærmer seg desember måned, så kommer egentlig julestemningen. Siden barndommen har jeg alltid likt jul, og har mange gode minner rundt det.