– Og det til tross for at man egentlig ville ha bruk for ordningen, dersom det var mulig å planlegge ut fra at det fantes et tilbud. De andre kommunene i Lister praktiserer som nevnt helårs-SFO, men har samtidig også krav til et minste antall barn, skriver utvalget i brevet til rådmann, ordfører og andre berørte i saken.

– Ordningen er likevel mye bedre enn hos oss, fordi den skaper forutsigbarhet og tillit til at tilbudet med største sannsynlighet finnes. Mange påmeldte på helårs-SFO er en indikasjon på at det foreligger et behov for SFO i ferier. Det vil være lettere for foreldre å velge en slik ordning hvis man får tillit til at man har et tilbud til barna i skoleferiene, står det å lese. Brevet fortsetter slik:

– Til sammenligning har utkantskolene i Farsund (Vanse, Borhaug) en risiko for at tilbudet samlokaliseres i Farsund hvis dette er hensiktsmessig, det vil si hvis det er for få påmeldte. Kommunens ansatte opplyser at dette aldri skjer, og at tilbudet ved disse skolene er stabilt og godt.

Komfug poengterer at de også har sett på organiseringen av tilbudet i de ulike kommunene.

– Usikkerheten for foreldre omkring hvorvidt ferie-SFO vil bli avviklet ut fra påmeldingsprinsippet, er svært uheldig. Det er en stor overgang å bli foreldre i småskolen, etter en tilværelse som foreldre i barnehage, fordi barnehagene er svært godt tilrettelagt for arbeidende foreldre.