– Reisevirksomhet til steder som Kina, Sør-Korea, Iran, Japan, Singapore og nord i Italia er nå innstilt for vår del. Vi tar heller ikke imot folk fra disse stedene, på grunn av utbrudd av koronavirus, forteller fabrikkdirektør ved Eramet i Kvinesdal, Sem Gysland.

Han innrømmer at det har skapt en del usikkerhet i markedet, men påpeker samtidig at virksomheten foreløpig ikke merker konsekvensene mer enn annen industri.

– Vi er jo påvirket av situasjonen i verdensøkonomien For øvrig var det Kina som fikk utbruddet først, og som har medført at de ikke har fått sine varer ut, tilføyer han.

Gysland opplyser at Eramet, som er fransk-eid, har mange sentraliserte tjenester, som i utgangspunktet medfører en del reisevirksomhet.

– De største markedene våre er i Europa og USA, så om det skjer noen store utbrudd på disse stedene vil nok også vi merke det, sier han videre.

Når det gjelder et mulig scenario som at mange kan bli syke og borte fra jobben, forteller han at Eramet ikke har iverksatt spesielle tiltak.

– Men vi har fokus på håndhygiene og slike ting. Det er de samme prosedyrene som gjelder nå som gjaldt da vi hadde svineinfluensa. Utover det vil vi se an hvordan ting utvikler seg, sier fabrikkdirektør Sem Gysland.

Alcoa Lista

På Alcoa Lista følger man myndighetenes råd angående utviklingen av koronaviruset. Alcoa Lista er Farsund kommunes største arbeidsplass med nærmere 270 ansatte.

– Vi har nylig fått retningslinjer for hvordan vi skal gå frem. Vi følger rådene vi får fra myndighetene, og tar våre forholdsregler, uten av vi får panikk, understreker verkssjef på Alcoa Lista, Grethe Hindersland.