Leserinnlegg

Av diverse årsaker er det flere som velger å ikke stemme, og heller velger godstolen eller sofaen denne dagen - det såkalte «sofapartiet». Et par grunner til at ikke folk stemmer er at det er alt for mange partier i dette landet, og en del partiledere som ikke egner seg for jobben sin, og er mer opptatt å snakke om andre partiledere og deres politikk i negative ordlag, i stedet for å fremheve deres egen politikk.

Det er mange ting politikere aldri snakker om i valg, blant annet regelverk og kompetanse til de som jobber i NAV og barnevernet, og om offshorebransjen og de store lønnsforskjellene det er mellom arbeidere som stort sett gjør samme jobben, bare de har forskjellig firmanavn på arbeidsantrekket. Det er snakk om flere hundretusen i årsinntekt.

I dette rike landet, og et oljefond som er enormt, nærmer seg 10.000 milliarder, hvordan er det da mulig at kirker og skoler forfaller, en veistandard som er håpløs, og stadig snakk om å legge ned avdelinger ved pleiehjem og sykehjem. Men å sende flere 1.000 milliarder til prosjekter og diverse til utlandet er aldri noe problem, i stedet for å investere i sitt eget land.

En blir også «overfalt» av bomringer i dette rike landet, noe en ikke blir i våre naboland Danmark og Sverige,som har flotte motorveier.

Vindmøllemotstandere har fått mye spalteplass i avisen de siste årene, og spesielt i år i håp om å kunne påvirke politikere. På Facebook er det en håndfull med jegere og sauebønder som kommer med allslags skremsler og også trusler om rettsaker for å få omgjort vedtak om utbygging av vindkraft. Noen spekulerer om disse har noe å skjule på hei og fjell,som blant annet sauer som springer på allemanns eiendommer, tjuvjakt/ fiske, ulovlige feller, åtejakt der fredede dyr og fugler blir skutt, som blant annet ørn, ulv, gaupe etc. siden de ikke vil ha utbygging og veier der folk kan ferdes i disse områdene.

Anbefaler politikere til å ta seg en tur opp på Frøytlandsvarden eller Norskeknuten og se hvor enorme store fjell og heiområder vi har her, og at det plass til flere vindparker. Støy og høyde blir det snakket om, men vi er omgitt med lyder i dette landet, biltrafikk, vind (nesten hele tiden), fossefall, havbrus etc., da blir det ikke alltid godt å høre noe sus fra møllene.

Registrerer også at vindmøllemotstanderne får sine liv ødelagt og at helsen blir forvrengt ved SYNET av en vindmølle eller en vinge som beveger seg. Vi bor jo tross alt stort sett i hus i dette landet. Vi blir jo også flere folk i landet, noe som vil medføre enda mer utbygging av «urørt natur», med blant annet vindkraft, hytteutbygging, vannkraft, industri, boligfelt etc. Og jo mer utbygging, jo mer penger i kassa til kommunene,som vi alle er tjent med. Jeg mener det er god utnyttelse av ressurser i fjell, skog, overgrodde områder, ulendt terreng etc. som aldri blir brukt til noe, at det heller blir brukt til utbygging av vindmøller, hytter etc.

Jeg mener det er god utnyttelse av ressurser i fjell, skog, overgrodde områder, ulendt terreng.

Folk som vil gå i fjell og hei, bruker oppgåtte løyper eller veier som har blitt laget i hopetall over alt. Når en så tidligere i år at det kun samlet ca. 4.000-5.000 personer på LANDSBASIS under en demonstrasjon mot vindkraft, så utgjør nok ikke det det helt store valgskredet for partier som er mot vindkraft til lands.

Landet og Kvinesdal blir overgrodd, så jeg er også for å få rensket opp i trær og busker minst 10 meter på hver side av veier, noe som vil spare oss for mange liv og ulykker på veiene, og vi har en fin lakseelv i Kvinesdal (Kvina og Littleåna), som er helt overgrodd langs breddene, som det trengs å ryddes opp i, slik at det blir et turistmål for blant annet laksefiskere sommerstid.

Jeg gir min stemme til det partiet som er på bølgelengde med meg i dette innlegget.

Nils Edvin Eiesland,

Kvinesdal

5. august 2019