– Oddsen var absolutt ikke på min side, men jeg hadde lyst til å prøve meg på den største gorillaen på Farmen. Skulle jeg først ryke, skulle det være en for kjempe som Halvor er, sier Helseth til Lister.

Halvor som Helseth snakker om, er bonden Halvor Sveen som uttalte at «blir du nummer to har du tapt» til VG i forkant av årets Farmen. I søndagens konkurranse valgte Sveen, som har fordelen av å velge gren som andrekjempe, konkurransen «slegge». Det går ut på å slå alle stiftene på kortest mulig tid. Det endte med Sveen banket ned stiftene på rekordtid.

– Aldri før har noen fullført på så kort tid. Det var virkelig imponerende. Jeg følte jeg leverte en grei konkurranse selv - selv om jeg stresset litt - men Halvor var likevel overlegen.

Ren samvittighet

Selv om Farmen-oppholdet ble kortere enn Helseth hadde sett for seg, angrer han ikke på valgene han tok på gården.

– Jeg skulle spille med ren samvittighet og det gjorde jeg. Alle visste hvor de hadde meg og hva de kunne forvente av meg.

Derfor var det heller ikke naturlig for Helseth å velgere en lettere motstander i tvekampen.

– Integriteten min er 100 prosent intakt. Det eneste jeg angrer på, eller synes er litt synd, er at Line ikke fikk ned den siste stiften i uke en. Da hadde ikke jeg blitt førstekjempe denne uken og røket, fordi det var egentlig ikke noen som ville ha meg ut, men storbonden så på det som letteste utvei å velge meg som førstekjempe.

Fantastisk opphold

Helseth forteller videre at han fikk enkelte venner for livet inne på gården.

– Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker og har så ofte som mulig besøk her på Gjerdrum, hvor jeg bor. Så for meg var Farmen-oppholdet helt fantastisk. Jeg er kanskje den av alle deltakerne som fikk mest ut av det.

38-åringen flyttet fra Kvinesdal, først til Vanse og så videre rundt forbi, for snart 20 år siden. På spørsmål om han planlegger retur til det blide Sørland, svarer han slik:

– Ja, det gjør jeg. Når barna mine på åtte og ti år er store nok til å flytte hjemmefra er planen å returnere til Kvinesdal hvor både min mor og beste venner holder til.