En mann i begynnelsen av 30-årene ble lørdag kveld pågrepet i Noresund i forbindelse med drapet på Jonas Aarseth Henriksen. Han er den fjerde pågrepne i saken.

– Sørøst politidistrikt kan bekrefte at en fjerde person, en mann i begynnelsen av 30-årene, er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av drapet på Jonas Aarseth Henriksen, opplyser politiadvokat Tine Henriksen i en pressemelding fra Sørøst politidistrikt.

De skriver at pågripelsen fant sted uten dramatikk ved en bensinstasjon i Noresund lørdag kveld. Politiet opplyser ikke hva mannen er siktet for.

Det var NRK som først meldte om pågripelsen søndag morgen av den 32 år gamle mannen, da med lukkede kilder. Ifølge NRK er hovedteorien til politiet at mannen som nå er pågrepet, har stått for planleggingen av drapet.

Advokat Jon Anders Hasle er oppnevnt som forsvarer for den nye pågrepne sammen med Arve André Larsen. Hasle sier at han skal snakke med sin klient så raskt som mulig.

– Vi er på vei til politiet nå. Før vi har snakket sammen, kan jeg ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen eller pågripelsen. I en slik sak er det naturlig nok uansett lite vi kan si, sier Hasle til NRK.

Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet drept i nærheten av en hytte i Nes i Ådal 17. august i år. I en måned var ingen pågrepet i saken, men nå er i alt fire menn pågrepet i forbindelse med drapet.

(©NTB)