Like før jul besluttet et enstemmig kommunestyret at det skal arrangeres en gratis åpen dag i Kvinabadet for alle innbyggerne i kommunen. Datoen ble satt til 6. januar, hvor hele anlegget åpnes til gratis bruk for alle.

– Vi gleder oss veldig til å invitere til en gratis dag for alle. Da kan alle komme, uansett hvilken situasjon man er i, og kan få en god opplevelse i Kvinabadet. De trenger ikke å ta med penger og det kreves ingen billetter, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Skliekonkurranse

Det er satt et eget opplegg til dagen, hvor ordføreren innleder med velkomstord, etterfulgt av en skliekonkurranse med politikere. Og det blir åpen konkurransen som premieres med halvårskort for beste tid.

– Jeg hadde litt lyst på et lite stunt, og da spurte jeg Jan (Schou, journ.anm) og Arne (Johnsen, journ.anm) om sklia. Da blir det en skliekonkurranse hvor det sponses et halvårskort, og for å lage litt ekstra oppmerksomhet den dagen har jeg utfordret alle politiske partier til å stille med en representant. Det blir en spennende konkurranse som jeg håper det blir litt underholdningsverdi i, sier Kvinlaug.

Ordføreren peker til at de ved åpningen av Kvinabadet også hadde skliekonkurranse, og nå har det gått godt over et år og passer seg inn med en ny.

Det blir servering av pølse og drikke til alle.

6. januar blir det gratis åpen dag på Kvinabadet for alle innbyggerne i Kvinesdal. F.v: kultursjef Jan Schou og Arne Johnsen ved Kvinabadet. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Forberedt

Ifølge kultursjef Jan Schou har de alt på plass, og det er kjøpt inn godt med pølser.

– Personalet er på plass med seks personer den aktuelle dagen, opplyser han.

Ifølge Schou vil den gratis-dagen på Kvinabadet anslagsvis koste rundt 25.000 kroner. Kvinabadet har en kapasitet til å romme 440 personer inne i bygget samtidig.

Utgiftene dekkes av kommunestyrets tilleggsbevilgning.

– Jeg synes det er bra av politikerne å komme med dette forslaget. Det er med å markedsføre Kvinabadet også, synes vi. Nå har det gått et år og det er kanskje mange innbyggere som ikke har fått oppleve det, så kanskje det kan gi mersmak, sier Schou.

– Det favner alle, og det er det som er hele «cluet», påpeker ordføreren:

– Og ikke minst å få opplevelser sammen. Det er det mye verdi i. Og Kvinabadet er en fantastisk sosial møteplass for det. Så vi håper at mange vil benytte seg av det.