At Randesund tapte sin kamp gjør at Kvinesdal nå er på sikker grunn.

– Tar vi ett poeng mot Jerv 2 i neste kamp er vi sikret ny kontrakt, sier Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson, som var en meget fornøyd mann etter kampen.

Og det hadde han grunn til å være. På forhånd var det flere som hadde tippet at denne kampen kom til å bli en lett seier for hjemmelaget Lyngdal, som kjemper om opprykk i toppen av avdelingen.

Christoffer Hansen var farlig frempå flere ganger, og scoret også det siste målet til kvindølene. Her i duell med Lyngdalkeeper Aron Lindstrand, mens spillende trener Tore Kristensen betrakter det hele. Foto: Bjørn Hoel

Femte strake

Men selv om Kvinesdal vant komfortabelt og for mange svært overraskende, var det en sindig Thomas Gilbertson avisen snakket med etter kampen.

– Vi er inne i en god periode og har nå vunnet fem kamper på rad. I denne kampen av vi marginer på vår side og vi har flyt. Uansett hvor vi ender etter denne sesongen så synes jeg vi har gjort det bra. Vi har nå 32 poeng. I de foregående årene har lag som har rykket ned tatt 16 og 23 poeng, opplyser han.

Kvinesdal har nå to kamper igjen av sesongen, og i den neste møter de altså Jerv 2.

En av flere spillere som gjorde en god kamp var Christoffer Hansen, som satte den endelige spikeren i kista mot Lyngdal, med sin 4–0 scoring i det 78. minutt. Før det hadde Stian Sindland, Marcus Reiersen og Steffan Klungland scoret.

– Christoffer har spilt over all forventning og skapt mange store sjanser for oss. Sammen med Rolf Eikeland har han vært vår viktigste spiller, sier Gilbertson.

Tore Kristensen er sist på ballen med hodet, men den fyker like over. Innlegget sto Espen Hægeland for. Foto: Bjørn Hoel

–Svakt

En som på ingen måte var fornøyd etter at matchen var over, var Lyngdals spillende trener Tore Kristensen.

– Dette var svakt, og det går på innstillingen. Vi hadde en del halvsjanser både i første og andre omgang, men det var ikke godt nok, sier han.

At Lyngdal kanskje hadde like mange sjanser i løpet av kampen er han ikke så opptatt av. Poenget er at de ikke de ikke satt dem.

– Det går ikke an å skylde på marginer. Når en mann går opp på en corner, mens fire i forsvar står og ser på, går det på innstilling, illustrerer Kristensen.

Selv med tapet i dag, er Lyngdal fortsatt med i kampen om opprykk.

– Det er fortsatt muligheter, sier Kristensen.