Javel ...

Når Christina Møller skal koble av, setter hun seg gjerne i badekaret.

– Hva liker du best ved Kvinesdal?

– Da jeg har tre barn, har det mye å bety for min og ungenes del at de kan være med på fritidsaktiviteter. Og der syns jeg Kvinesdal har mye bra å tilby. Det å ha muligheten til å kunne prøve seg ut i så mange forskjellige typer aktiviteter for å finne ut hva man liker tror jeg er bra, samt at de er gode på å inkludere barna er veldig viktig. Og siden mine barn er i aldersgruppen tre til ti år, synes jeg det er positivt at det er aktiviteter alle tre barna har muligheten til å delta på. Og for meg som egentlig er fra Vennesla, men flyttet til Kvinesdal for sju år siden, har det vært avgjørende at de aller fleste har vært flinke til å ta imot både meg og min eldste datter som var tre år da vi flyttet. Det sosiale er veldig viktig for meg, så jeg er veldig takknemlig for de relasjonene jeg har opparbeidet meg, og de relasjonene barna mine har fått.

– Hva liker du minst?

– Har i grunnen ikke så mye å sette fingeren på. Men om jeg var nødt å si noe, må det vel bli at jeg skulle ønske åpningstidene i de butikkene som stenger klokken 1600 i ukedagene og klokken 1400 på lørdagene en dag kunne endret seg. Jeg synes det er litt dumt at for de som da er på jobb selv - som ikke slutter før klokken 1600 som nødvendigvis ikke jobber i samme bygda engang - ikke har mulighet for å handle i Kvinesdal før butikkene har stengt. Dette er noe jeg kanskje tenker kan ha en innvirkning på at innbyggerne i Kvinesdal velger å handle i andre kommuner.

– Hva gjør du på fritiden?

– Som sagt, så har jeg tre barn som jeg setter høyest og bruker mest tid på. Så tid med familien min er det viktigste for meg. Så har jeg i tillegg en jobb i Lyngdal kommune ved Kvås Bofellesskap som jeg setter veldig høyt og som det går mye tid til. Så liker jeg å sette av tid til samboeren min, og oppleve nye ting sammen. Og som nevnt tidligere, så betyr det sosiale mye for meg. Så en filmkveld eller en tur med venninner er noe jeg liker godt. Så har jeg en lidenskap for fotball, og for selveste Arsenal. Arsenal er noe jeg er vokst opp med, og som jeg har vært aktiv følger av i mange år. Ser kamper så å si hver gang de spiller, enten hjemme,på jobb eller på telefon hvis jeg ikke er i nærheten av en TV. Har også vært på Emirates i London to ganger, og håper jeg snart får muligheten til å reise ned igjen. Det er litt av en opplevelse!

– Har du noen uvaner dine nærmeste irriterer seg over?

– Det første som slo meg, må jo være at jeg er ganske sta. Mange ganger kan nok det irritere noen av mine nærmeste, men samtidig har jeg erfart i flere sammenhenger at det å være sta kan være en bra egenskap også.

– Hva er du mest opptatt av for tiden?

– Nå nærmer julen seg med stormskritt, og det er klart at mye av tiden fremover de nærmeste ukene går definitivt til juleforberedelser. Personlig synes jeg det er for mye hysteri og stress rundt julen, og de siste årene har jeg vært mer avslappet rundt juletiden. For meg så handler nødvendigvis ikke julen lengre om flest eller dyrest pakker til ungene til jul eller at jeg stresser som en tulling i førjulstiden. De tankene jeg har rundt jul nå, er at det mest vesentlige og viktigste er at jeg er så heldig å ha noen rundt meg i jula. Jeg har en familie jeg kan dele denne deilige tiden sammen med. Det er det dessverre ikke alle som har. Jeg kan sitte å nyte god mat, se at barna mine er lykkelige noe som heller ikke alle kan. Det synes jeg vi skal tenke litt mer over og ha mer fokus på. Tenke over hva som egentlig er viktig i denne tiden.

– Hvordan bruker du sosiale medier?

– Jeg bruker helt klart sosiale medier alt for mye til tider. Samtidig synes jeg det er mye positivt med sosiale medier. Alt fra at kjøp og salg har tatt helt av på nettet, til at man kan holde kontakten med mennesker som man kanskje ikke hadde hatt kontakt med ellers. Men det er helt klart at telefon og nett generelt tar alt for mye av tiden og oppmerksomheten.

– Hvis du hadde mistet jobben i dag, hva hadde du gjort i morgen?

– Det er helt klart at jobben min betyr enormt mye for meg. Det er en jobb som jeg trives ufattelig godt i, og en jobb jeg har blitt kjent med fantastiske ansatte og ungdommer. Men jeg tenker at jeg ville fortsatt med det samme jeg jobber med i dag, og videreført min kompetanse og erfaring i en eventuell ny jobb. Men ingenting vil bli som Kvås Bofellesskap.

– Har du noen prosjekter/planer på gang i vinter?

– Nå er det julen som nærmer seg først, der det blir avslapping med familien og en del jobbing i første omgang. Men som de fleste vet, er jeg veldig glad i interiør/oppussing o.l, så jeg har har en del timer med maling bak meg dette året, ettersom vi flyttet inn i nytt hus i februar. Så har jeg enda noen prosjekter i forbindelse med det, så man skal ikke se bort ifra at det går en del tid til det etter jul.

– Hva gjør du når du skal koble av?

– Da sitter jeg enten i badekaret, eller sitter godt i sofaen og ser Arsenal-kamp. Eller så tar jeg meg en ferie med familien.