På Øvre Torv i Kristiansand skal den landskjente kokken fra Kvinesdal snakke om yrkesfag og lage suppe til tusen ungdommer på tyve minutter fredag 24. mai.

I tillegg skal Lila Elveseter Abrahamsen fra Lyngdal synge for sine medelever. Hun deler scene med Mads Hansen som skal skape allsang med årets låt, Sommerkroppen. I tillegg vil en elektriker synge Ed Sheeran.

Lila Elveseter Abrahamsen fra Lyngdal skal synge på Øvre Torv i Kristiansand fredag 24. mai. Foto: Karoline Johannessen Litland

AgderSkills er det Aust- og Vest-Agder fylkeskommune som står bak. De ønsker å gi tusen elever fra hele Agder en fest på vei ut i læretida.

– Vi håper denne festen vil synliggjøre de nye lærlingene og gi dem en uforglemmelig start på et langt arbeidsliv. AgderSkills fører de unge i aust og vest sammen mot ett Agder i 2020. Vi vil lage en kjempefest og heie de unge ut i arbeidslivet, heter det i en utsendt pressemelding.

Bedrifter, opplæringskontor, skoler, administrasjon med flere starter dagen med frokost i Rådhuskvartallet samme morgen. Midt på dagen, midt på torvet vil arbeidsklare lærlinger kanskje møte sin fremtidige arbeidsplass og sitt opplæringskontor, kjenne på stolthet for faget sitt og bidra til optimisme i næringslivet. Sentrale politikere er også invitert.

Det er satt opp busser - blant annet fra Flekkefjord og indre Agder til dette arrangementet.