Folkerettslig okkuperer Israel ingenting.

Etter Balfour-erklæringen og Folkeforbundets 1920-deklarasjon fikk jødene rett til å bosette seg i Palestina og Transjordan (dagens Jordan). Dette ble av Folkeforbundet i 1922 redusert til Palestina, alt vest for Jordan-elva, inkludert deler av Golan-høyden. Dette er det eneste folkerettslige dokumentet som gjelder. Ifølge paragraf 80 i FNs eget mandat er alle beslutninger tatt av Folkeforbundet juridisk gyldige, og vil fortsette å være juridisk bindende for FN. FN-resolusjon 181 i 1947 ga staten Israel et betydelig mindre område. Jødene aksepterte, araberne gjorde det ikke og gikk til krig. Resolusjonen ble da irrelevant, kom aldri så langt som til ratifisering i Sikkerhetsrådet. Ingen senere resolusjoner er folkerettslig bindene. Dette er fra eksperter på internasjonal rett, eksempelvis: Douglas Feith, Eugene Rostow, Stephen Schwebe. Sistnevnte er president i den internasjonale domstolen i Haag og jusprofessor ved Harvard universitetet.

For «folkerettseksperter» som likevel hevder okkupasjon kan denne «okkupasjonen» også tilbakevises. Israels okkupasjon av Judea og Samaria (Vestbredden) (som var okkupert av Jordan siden 1948) og Golan er lovlig etter folkeretten. Israel vant en forsvarskrig og ble stående på angripernes landområde. Ifølge folkeretten har Israel da full rett til å bli stående som okkupant inntil den okkuperte går med på en rimelig fredsavtale. Dette følger også av FN-res.242. FN-res.242 ble besvart av en samlet arabisk verden med de tre nei fra Khartoum,- nei til anerkjennelse av Israel, nei til forhandlinger med Israel og nei til fred med Israel. Dette er fulgt opp av araberne som har nektet å gå med på en endelig fredsavtale og som står steilt på sitt krav om at alle som i dag defineres som palestinere skal ha rett til å flytte inn i Israel. Disse to kravene er umulige for Israel og viser med all tydelighet at de aldri vil inngå en varig fred med Israel. Deres krav er i virkeligheten at Israel skal bort fra kartet. Dermed er okkupasjonen folkerettslig fullt tillatt og Vestbredden er folkerettslig «omstridt område» slik du kan lese på wikipedia om 34 andre områder verden over - hvilket bringer oss over fra Den Store Løgnen til Det Store Hykleriet.

Moralsk okkuperer Israel ingenting.

Etter det ottomanske imperiets fall fikk flere titalls arabiske og muslimske land og ETT jødisk land sin uavhengighet fra Storbritannia og Frankrikes mandater. Etniske og religiøse minoriteter måtte i mange tilfeller betale en høy pris ved disse statsdannelsene. En av de høyeste prisene måtte jødene i muslimske land betale.

Jødene har historisk rett til Israel. Det har alltid bodd jøder i Palestina. Ca. 700.000 arabere ble fordrevet etter at de startet krig mot Israel i 1948. Faktisk så dro mange frivillig da de forventet å vende seierrike tilbake med de arabiske armeer. Ca. 700.000 jøder ble fordrevet fra Midt-Østen/Nord-Afrika fram til 1970. Så godt som hele området er nå judenrein. Gaza ble judenrein i 2005. Flesteparten dro til Israel. Jødene utgjorde 2 prosent av befolkningen i Midt-Østen og Nord-Afrika og sitter igjen med 0,2 prosent av landområdet.

Apartheid-løgnen gidder jeg ikke (i denne omgang). Hvordan man i det helet tatt kan hykle om apartheid i Israel gitt nabolandenes virkelige apartheid fatter jeg ikke - anbefaler igjen bøkene «Ta jøden!» av Tuvia Tenenbom og «Løgnindustrien» av Ben-Dror Yemini.

Mine barnebarn skal vite jeg sa ifra.

Edvin Vik,

Kvinesdal