Spørsmålet nå er hvor isbanen skal plasseres. Det ble tatt opp under formannskapets møte tirsdag.

Isbanen i Kvinesdal ble en del av tematikken da formannskapet gjennomgikk sakslista tirsdag. Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Etter at jeg stod frem og tok tak i saken har jeg fått mange tilbakemeldinger, fra både store og små, med og uten skøyter. Og det er jo veldig bra, sier representant Per Erik Røgenes, og fortsetter:

– Inngangen til denne saken for min del er egentlig et skikkelig klapp på skulderen for god jobb på et felt, og et hjertesukk på annet område i dette. Ideen om å se det inn i den store sammenhengen i forhold til sentrumsutviklingen på torget, er en skikkelig innertier i mine øyne. Det er kjempespennende at isbanen kan bli brukt og et trekkplaster for liv og røre i sentrum.

Midlertidig løsning

Men på den andre siden frykter Røgenes at vedtaket vil føre til lengre pause. Han håper at de kan få til en midlertidig løsning som ikke påvirker budsjettet i for stor grad.

Videre spør Røgenes om idrettslaget kan se for seg å ha en midlertidig løsning der ute slik de har hatt.

Kommunalsjef Jostein Røyseland sier at han har vært i kontakt med Jan Rob i Kvinesdal Idrettslag.

– Han bekreftet at de kunne være med å bidra til å drive isbanen, selv om det ble en annen plassering, opplyser Røyseland.

Men da må det reforhandles ny avtale, påpeker kommunalsjefen.

Kostnadene til midlertidig løsning er imidlertid vanskelig å gjøre en konkret vurdering på, sier Røyseland, og tilføyer at da måtte man i så fall gjøre en konkret utredning på det aktuelle stedet.

Enstemmig

Ordfører Kvinlaug tror det foreligger interesse for å se nærmere på mulighetene som ligger, også på kort sikt, og å få til en løsning. Men at det i forkant må tas en runde for å samle inn flere detaljer i saken.

Røyseland spør hvordan man billigst mulig kan rehabilitere isbanen på kort tid, og bes om at det tas videre til idrettskonsulenten med ønske om utredning.

– Det ser ut som vi har en enighet om det som er å gjøre videre, konkluderte Kvinlaug, og forslaget til vedtak ble enstemmig vedtatt.

Vedtaket lyder: «Saken oversendes styringsgruppen for «The Landings at Kvinesdal», og plassering blir en del av idekonkurransen for sentrum som nå er under planlegging.»