Pressens Faglige Utvalg (PFU) har felt Lister24 for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 3.2 for den første versjonen av denne artikkelen, da innholdet i denne ikke var korrekt.

Det melder Lyngdals avis, som også skriver at det snart er ventet at riksadvokaten sender sin anbefaling til Gjenopptakelseskommisjonen.

Bakgrunnen for dette er at en av de domfelte i den såkalte Breaking Bad-saken har anmeldt politiet etter at vedkommende ble dømt for hvitvasking av penger.

Den lokale mannen og hans advokat Audun Lillestølen er ifølge avisen optimistiske på mulighetene for en gjenopptakelse av saken, men førstnevnte frykter derimot at Gjenopptakelseskommisjonen lader på at dommen han har fått oppheves.

– Men det er ikke nok for meg. Jeg ønsker en frifinnelse ved dom. Jeg har dessuten overlatt et omfattende materiale til spesialenheten, sier mannen til Lyngdals avis.

– Mangelfull dom

Etter at dommen ble kjent i slutten av 2018 uttrykte han overfor Lister24 skuffelse over dommen, og sa at han er rystet over det lave beviskravet.

– For å nevne den såkalte sportsbilen der jeg ble dømt for å ha bidratt til å skjule en kontant sum på 330.000. Jeg klarer ikke helt å koble min involvering i denne handelen, ettersom retten mener begge bilene som ble tatt i innbytte her tilhørte hovedmannen i saken, som det var kontrakter på. Skal vi høre på retten her kobler de jo meg ut av saken allerede her, sa han.

Og fortsatte:

– Dommen er også svært mangelfull rundt dette punktet. Tekniske bevis som har blitt lagt frem er fullstendig tilsidesatt og det er tatt en vurdering ut fra et terningkast. Det kan heller ikke fremlegges bevis på at jeg har tjent penger på det de påstår jeg har vært involvert i, eller sagt noe om inndragning, noe jeg synes er veldig rart, sier mannen.

Han reagerte også på at dommeren stoppet hovedmannen under vitneutspørringen i å dele ut særlig viktig informasjon, som kunne kastet lys over saken.

– Han hadde med seg konkrete rapporter han ikke fikk fremlegge, som er helt klart brudd på god dommerskikk. To andre sentrale vitner møtte ikke opp under rettssaken. De kunne kastet lys over saken, noe som skulle resultert i utsettelse av rettssak. Det står også så fint i dommen at jeg skal ha bidratt med å skjule to andre overførsler, men da lurer jeg på hvilken måte dette kan ha seg når begge overføringene er merket med hovedmannens navn. Det er heller på ingen måte dokumentert at dette skal dreie seg om narkotikapenger, skrev han i en e-post til Lister24.